NRK Meny
Normal

The Temptations og barnebidragene

Et av supergruppas medlemmer skyldte minst 15.000 dollar i manglende barnebidrag da politiet kom på besøk.

The Temptations
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 15: Temptations og barnebidragene

- De var ikke Guds beste barn

Video nsps_upload_2009_6_9_11_37_13_705.jpg

- De var vel ikke Guds beste barn, og levde opp til navnet sitt som fristere, men de hadde stemmer som engler konkluderer Finn Tokvam om gruppa The Temptations.

For i tilegg til stemmen, hadde de nemlig damer spredd over hele usa , sier Bård Ose i MUGG .

Det var nettopp denne fortiden som skulle innhente et av medlemmene på dødsdagen til David Ruffin.

MUGG-quiz

10. Juni i 1991 var det begravelse for en av frontfigurene, David Ruffin, som døde av en overdose. Ruffin hadde vært gift flere ganger, han hadde flere barn, men etterlot seg ikke penger nok til egen begravelse. Heldigvis dukket Michael Jackson opp og tok seg av utgiftene slik at Ruffin fikk den storslåtte begravelsen man mente han fortjente.

Begravelsen samlet masse folk, blant annet alle artistene fra Motown.

En av dem som dukket opp på denne triste dagen var Ruffin sin makker, Eddie Kendricks. For han skulle dagen likevel bli ekstra trist, for i likhet med Ruffin hadde han vært gift flere ganger, og hadde mange barn han skulle delforsørge. Uheldigvis hadde han særdeles liten kontroll på egne penger. Derfor, midt under begravelsen, dukket politiet opp, for Eddie var anmeldt av en av han eks-koner for manglende barnebidrag.

Til sammen skyldte han henne 15 000 dollar.

Kendricks ble arrestert ved graven til sin gode venn og tatt med til politistasjonen hvor han måtte gjøre opp for seg.

Året etter, i 1992, døde også Eddie Kendricks av kreft.

Delta i MUGG-konkurransen

Andre jubileum MUGG feirer denne uka:

 • I 1975 ble tidenes mestselgende konsertalbum gitt ut av Peter Frampton. Dette var starten på trenden med å gi ut live-album.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller