Hopp til innhold

The Beatles med musikkspill

The Beatles har endelig tatt steget inn i den digitale hverdagen, og får nå sitt eget spill.

The Beatles
Foto: Apple / Wired.com

Tidligere har det vært svært vanskelig å finne musikken til bandet i Itunes og andre digitale musikkbutikker, men nå kan du snart spille stjernen i bandet selv.

I en invitasjon til pressen fikk journalister lese følgende:

- Apple Corps Ltd. and MTV to announce an exclusive agreement to develop a global music project.

Helt nytt spill

The Beatles.
Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

Spillet vil ikke bære navnet Rock Band, men vil være basert på omtrent samme plattform. Dermed blir det altså komme et helt nytt spill med The Beatles. Vi får håpe at spillet blir like bra som bandet, tidligere bandspill har vist seg å være ganske så dårlige.

- A visual exploration of The Beatles is a big part of this project.

Utsagnet fra Harmonix' Alex Rigopolous som lager Rock Band kan tyde på mye eksklusivt materiale og musikkvideoer i spillet. Samtidig kunne de opplyse om at Harmonix har fått enerett på musikken i spill, noe som betyr at det ikke vil komme en eneste Beatles-låt til Guitar Hero-folket.

Spillets utgivelse er planlagt til julesesongen 2009.

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.