Hopp til innhold

The Beatles med musikkspill

The Beatles har endelig tatt steget inn i den digitale hverdagen, og får nå sitt eget spill.

The Beatles
Foto: Apple / Wired.com

Tidligere har det vært svært vanskelig å finne musikken til bandet i Itunes og andre digitale musikkbutikker, men nå kan du snart spille stjernen i bandet selv.

I en invitasjon til pressen fikk journalister lese følgende:

- Apple Corps Ltd. and MTV to announce an exclusive agreement to develop a global music project.

Helt nytt spill

The Beatles.
Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

Spillet vil ikke bære navnet Rock Band, men vil være basert på omtrent samme plattform. Dermed blir det altså komme et helt nytt spill med The Beatles. Vi får håpe at spillet blir like bra som bandet, tidligere bandspill har vist seg å være ganske så dårlige.

- A visual exploration of The Beatles is a big part of this project.

Utsagnet fra Harmonix' Alex Rigopolous som lager Rock Band kan tyde på mye eksklusivt materiale og musikkvideoer i spillet. Samtidig kunne de opplyse om at Harmonix har fått enerett på musikken i spill, noe som betyr at det ikke vil komme en eneste Beatles-låt til Guitar Hero-folket.

Spillets utgivelse er planlagt til julesesongen 2009.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.