Hopp til innhold

Telenor hovedsponsor for ESC

Telenor blir hovedsponsor for den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2010.

Telenor hovedsponsor for Eurovision

Prosjektleder Jon Ola Sand, Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas, den svenske EBU-generalen Svante Stockselius og en representant for T.E.A.M Ferdinand Von Strantz.

Foto: Kristine Næss Larsen

Avtalen mellom EBU og Telenor er undertegnet, men beløpet er ennå ikke klart. På pressekonferansen i dag kom det frem at det dreier seg om et tosifret millionbeløp.

Telenor er en av fire hovedsponsorer for Eurovision Song Contest 2010, som dermed finner sted på Telenor Arena.

Jon Ola Sand

Jon Ola Sand

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

De tre arrangementene, semifinaler den 25. og 27. mai og finalen den 29. mai 2010, vil bli sendt direkte og blir levert av NRK.

– Vi har ingen ting med valg av sponsorer å gjøre, men når det først skulle bli en norsk hovedsponsor er det hyggelig at det er Telenor, sier Jon Ola Sand, prosjektleder for den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix 2010 (ESC).

I den europeiske kringkastingsunionen er de svært glade for å kunne ønske Telenor velkommen som offisiell sponsor av Eurovision Song Contest 2010.

– Telenor-konsernet er et foregangsselskap når det kommer til teknologisk utvikling og er ledende innen sine områder. På denne bakgrunnen ser vi frem til et suksessfullt samarbeid, kommenterer Bjørn Erichsen, Director Eurovision TV i en pressemelding.

Telenor Arena

Telenor Arena

Foto: Erik Thomas Ganer / NRK

Direktesendinger

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas

Jon Fredrik Baksaas

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Telenor begynner nå arbeidet med å utforske og utvikle mulige tjenester i forbindelse med arrangementet.

– Telenor er veldig fornøyde med dette. Vi ser det ikke kun som en utgift. Her ligger det masse merverdi for Telenor, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, til NRK.

Eurovision Song Contest har lange tradisjoner, og går tilbake til år 1956. Det er et av få pan-europeiske TV-programmer som sendes direkte via Eurovisions satellittnettverk i beste sendetid, og det blir fulgt av rundt 125 millioner seere over hele Europa.

Mer enn 150 millioner

Hans Tore Bjerkaas
Foto: Kristine Næss Larsen / NRK

Til tross for at avtalen mellom Telenor og EBU nå er sluttført, løser ikke dette NRKs økonomiske utfordringer i forbindelse med arrangementet. Økning av lisensen og inntekter fra billettsalget til finalen skal hjelpe NRK å komme i mål.

Ennå vet ingen hvor mye Eurovision Song Contest 2010 i Telenor Arena vil koste. Ifølge Hans Tore Bjerkaas blir den totale kostnadsrammen for NRK minst like dyrt som i Finland i forfjor. Da var prisen på 150 millioner.

– Men det blir nok dyrere enn som så, sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas.

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.