Suksess med danseband

Da gudstjenesten i NRK P1 ble krydret med dansebandmusikk økte antallet lyttere med 140.000.

Dansebandgudstjeneste med Ole Ivars

Dansebandgudstjeneste med Ole Ivars som ble tatt opp under festivalen i Sel ble en suksess.

Foto: Erik Forfod

Dansebandgudstjeneste

I november 2009 sendte NRK P1 tidenes første dansebandgudstjeneste med Holmsve.

Foto: NRK

Vanligvis har den tradisjonstunge gudstjenesten i NRK P1 på søndager et snitt på omkring 430.000 lyttere. Men å krydre kirkerommet med glad dansebandmusikk viste seg å være et smart trekk.

20 prosent over «normalen»

Søndag 29. august sendte kanalen en gudstjeneste tatt opp under dansebandfestivalen på Sel i Gudbrandsdalen, med Ole Ivars på scenen. Det var prost Paul Skuland som ledet gudstjenesten.

Denne søndagen hadde radiogudstjenesten over 570.000 lyttere, altså 140.000 flere lyttere enn det som er vanlig, eller mer enn 20 prosent over «normalen».

- Snittet på markedsandelen for denne sendingen så langt i år er på 47,4 prosent mens Ole Ivars-gudstjenesten hadde 49,6 prosent. Lyttetiden blant lytterne var i snitt 30 minutter, mens «normalen» ligger på 25 minutter. Det er svært bra at man har mange som lytter samtidig som lyttetiden blant lytterne er lengre enn normalt, sier medieanalytiker Tor Eide i NRK Forskningen.

Lover «overraskelser»

Ove Gundersen

Ove Gundersen er ansvarlig for gudstjenestene i NRK P1. Han lover flere «originale» gudstjenester i framtiden.

Foto: Arne Kristian Gansmo

I november 2009 sendte NRK tidenes første dansebandgudstjeneste, fra Selbu kirke med Holmsve og Selbu korensemble.

Den sendingen hadde til sammenlikning 437.000 lyttere.

De fleste radiogudstjenesten i NRK P1 blir fortsatt laget på den tradisjonelle måten med orgelmusikk og salmesang, men det vil komme «overraskelser» i fremtiden.

- Innimellom går vi nye veier. Vi fikk meget stor oppmerksomhet omkring den første dansebandgudstjensten vi hadde i fjor høst. Nå planlegger vi både Grand Prix- og Ski-VM-gudstjeneste. Radiolytterne har mye å glede seg til. Også når det gjelder radiogudstjenester framover, sier ansvarlig for NRKs radiogudstjenester, Ove Gundersen.

Kulturstrøm

  • Idris Elba i «Cats»

    Den britiske skuespilleren Idris Elba er siste tilskudd til rollelisten til den kommende filmversjonen av dansemusikalen «Cats». I filmen skal Elba tre inn i rollen som «skurkenes skurk», den slemme katta Macavity, melder Billboard. Elba slutter seg til en stab som er temmelig stjernespekket: Taylor Swift, Jennifer Hudson og Ian McKellen er allerede om bord. Andrew Lloyd Webbers kattemusikal «Cats» bygger på T. S. Eliots diktsamling «Å nærme seg en katt» fra 1939.

    Luther (series 4)
    Foto: Steffan Hill / BBC 2015
  • 2.250 euro i bot fra biblioteket

    En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake bøker til høyskolens bibliotek for sent. Professoren leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein i delstaten Nordrhein-Westfalen. Saken har nå havnet i retten. I retten fredag sa forsvareren at professoren anker boten fordi hun mener den er uforholdsmessig høy (NTB).