NRK Meny
Normal

Sturla Berg-Johansen

Sturla Berg-Johansen var gjest i Stjerneklart 14. november 2011.

Sturla berg-Johansen
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

STURLA BERG-JOHANSENS CV

Sturla Berg Johansen ble født i Tønsberg den 5. september 1967 som sønn av lærerparet Willen Mysen og Per Berg-Johansen. Han bodde de første to årene i Tønsberg før familien flyttet til Zambia i to år. Der lærte Sturla seg engelsk og det lokale språket bemba. Etter at familien kom tilbake til Norge, begynte han på Træleborg barneskole og fortsatte på Byskogen ungdomsskole, før han tok Nøtterø gymnas, Tønsberg handelsskole og Sandefjord kokk- og stuertskole.

Variert praksis

Opp gjennom tiden har Sturla hatt et utall forskjellige jobber. Han har vært stillasjemontør, baker, snekkerlærling, servitør, hotellnattevakt og resepsjonist, selger, SFO-vikar og bartender. Han har jobbet i skoforretning, på platebar, som aktivitetsvert og underholder for Ving-reiser. Han har vært diskjockey, radiomedarbeider i Napa Radio i Ayia Napa på Kypros. Han har spilt teater, jobbet for TV og vært standup komiker.

TV og standup

Hans skuespiller karriere startet i Tønsberg Amatørteater, og etter sin periode som underholder for turister på Mallorca og Tenerife, reiste han i 1989 på turné rundt om i Norge med sitt eget luftgitarshow. I 1993 var han med i Dan Børge Akerøs TV-program der han imiterte Leif Juster og fikk med det sitt gjennombrudd som komiker. På 90-tallet var han programleder for barne-TV på TV2 og i flere underholdningsprogrammer på TVNorge. I 2002 fikk han Komiprisen i NRK for beste standup. Han var paneldeltaker i TV2s ”Best uten ball”, programleder for gameshowet ”Deal or no deal” i samme kanal og programleder sammen med Marte Stokstad for ”Norske talenter” i 2008. Han fikk folkets pris under Gullruten samme år. I 2009 satte han opp sitt eget sceneshow ”Damenes aften” på Chat Noir.

Sturla Berg-Johansen bor i Tønsberg.