NRK Meny
Normal

Sturla Berg-Johansen

Sturla Berg-Johansen var gjest i Stjerneklart 14. november 2011.

Sturla berg-Johansen
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

STURLA BERG-JOHANSENS CV

Sturla Berg Johansen ble født i Tønsberg den 5. september 1967 som sønn av lærerparet Willen Mysen og Per Berg-Johansen. Han bodde de første to årene i Tønsberg før familien flyttet til Zambia i to år. Der lærte Sturla seg engelsk og det lokale språket bemba. Etter at familien kom tilbake til Norge, begynte han på Træleborg barneskole og fortsatte på Byskogen ungdomsskole, før han tok Nøtterø gymnas, Tønsberg handelsskole og Sandefjord kokk- og stuertskole.

Variert praksis

Opp gjennom tiden har Sturla hatt et utall forskjellige jobber. Han har vært stillasjemontør, baker, snekkerlærling, servitør, hotellnattevakt og resepsjonist, selger, SFO-vikar og bartender. Han har jobbet i skoforretning, på platebar, som aktivitetsvert og underholder for Ving-reiser. Han har vært diskjockey, radiomedarbeider i Napa Radio i Ayia Napa på Kypros. Han har spilt teater, jobbet for TV og vært standup komiker.

TV og standup

Hans skuespiller karriere startet i Tønsberg Amatørteater, og etter sin periode som underholder for turister på Mallorca og Tenerife, reiste han i 1989 på turné rundt om i Norge med sitt eget luftgitarshow. I 1993 var han med i Dan Børge Akerøs TV-program der han imiterte Leif Juster og fikk med det sitt gjennombrudd som komiker. På 90-tallet var han programleder for barne-TV på TV2 og i flere underholdningsprogrammer på TVNorge. I 2002 fikk han Komiprisen i NRK for beste standup. Han var paneldeltaker i TV2s ”Best uten ball”, programleder for gameshowet ”Deal or no deal” i samme kanal og programleder sammen med Marte Stokstad for ”Norske talenter” i 2008. Han fikk folkets pris under Gullruten samme år. I 2009 satte han opp sitt eget sceneshow ”Damenes aften” på Chat Noir.

Sturla Berg-Johansen bor i Tønsberg.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).