Tv-stjernene Stokstad og Riise går til radio

Marte Stokstad og Mona B. Riise blir fra nyttår å høre som morgenverter i NRK P13.

Marte Stokstad/Mona B. Riise

TAR OVER «TIDENES MORGEN»: Marte Stokstad og Mona B. Riise skal i januar og februar leder NRK P13s morgenshow sammen med Shaun Henrik Matheson.

Foto: Kim Erlandsen/Kristin Svorte / NRK

– Det blir supergøy! Jeg våkner opp med overraskende mange ord klare, så morgenradio passer strålende, sier Marte Stokstad, som sist ledet musikkprogrammet «The Hit» på NRK1.

Etter nyttår må hun stille vekkerklokken på grytidlig for å kunne lede NRK P13s morgenshow «Tidenes morgen», som går alle hverdager mellom 06.30 og 09.

Hun og Mona B. Riise, som sist var å se som dommer i «Stjernekamp» på lørdager, skal ut februar måned alternere på å være den kvinnelige programlederen ved Shaun Henrik Mathesons side.

– Jeg hadde tid og lyst til å gjøre det! En uslåelig kombinasjon. Så kjenner jeg Shaun litt fra før av, noe som selvsagt er en stor pluss når man skal lede noe sammen med andre, sier Stokstad.

– De mest glamorøse damene

Det er nåværende «Tidenes morgen»-programleder Ragna Nordenborgs kommende svangerskapspermisjon som gjør at den profilerte tv-duoen igjen tar turen til radiostudio.

Ragna Nordenborg, NRK P13

UT I PERMISJON: Nåværende Tidenes morgen»-programleder Ragna Nordenborg.

Foto: Eirik Førde

– Det er utrolig stas at de mest glamorøse damene i NRK går inn som vikarer. Marte og Mona og jeg har alle jobbet sammen i P3 i gamle dager. Vi kommer fra samme vedhaugen. så det går nok bra, sier Ragna Nordenborg.

Mona B. Riise skal lede programmet torsdager og fredager, mens Marte Stokstad skal ha de tre første dagene i uka.

– Jeg tror de kommer til å vise ukjente sider ved seg selv. Mona har mellomfag i statsvitenskap og er særlig god på Stein Rokkan og skillelinjemodellen hvis jeg ikke husker helt feil. Marte er den i Norge som er best på hverdagsklokskap og turnering av en skokk unger, mann og karriere, sier Ragna Nordenborg.

Startet karrierene i radio

Både Marte Stokstad og Mona B. Riise begynte sine karrierer i NRK P3 før de tok turen over til fjernsynsmediet.

Mona B. Riise har tidligere ledet programmene «Pullover» og «Lydverket» på NRK P3, mens Marte Stokstad i mange år ledet programmet «Marte» på samme kanal.

– Radio har jeg jobbet med litt av og på hele veien, så den veien har aldri vært spesiell lang, sier Stokstad.

Marte Stokstad har sin første sending 5. januar, mens Mona B. Riise debuterer som morgenvert 8. januar.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Første afrikanske drama på Netflix

    Serien «Queen Sono» med Pearl Thusi i hovedrollen handler om en hemmelig agent som sjonglerer kriminalitetsbekjempelse og drama på privaten. Dette er første serie Netflix har fra det afrikanske kontinentet. Variety melder at serien kommer i 2019.

    Laster Twitter-innhold
  • Store forventninger til bokprosjekt

    Forfatter og manusskribent Hans Rosenfeldt jobber med et nytt storprosjekt som retter seg mot det internasjonale bokmarkedet. – Her høyner de forventningene til maksnivå – og det før jeg har noe å vise fram. Men det er vel bare å levere, antar jeg, sier forfatter Rosenfeldt. «En høyere rettferdighet» forventes utgitt i Norge i mars 2019.