Radioresepsjonen klar for comeback med «Mad Max»-parodi

På fredag er Radioresepsjonen tilbake på NRK P13 med sending fra Øyafestivalen. Det ble i dag markert med en promovideo i ren «Mad Max»-stil.

Radioresepsjonen med ny promovideo i Mad Max-stil.

PROMO: Radioresepsjonen gjør seg klare til nye sendinger på mandag med å slippe en «Mad Max: Fury Road»-inspirert promovideo.

Radioresepsjonen

TILBAKE: På mandag er Steinar og Tore Sagen sammen med Bjarte Tjøstheim tilbake på radio med Radioresepsjonen.

Foto: NRK

Etter å ha vært borte fra radioen siden desember i fjor, starter Radioresepsjonen opp igjen på NRK P13 fredag med sending fra Øyafestivalen.

I den anledning slapp de tre kjente radiopersonlighetene Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim en promovideo på programmets Facebook-side.

En video tydeligvis inspirert av filmen «Mad Max: Fury Road».

– Ønsket noe episk

Per Harald Kårstad hadde regien på videoen. Han sier det var trioen selv som ønsket å gjøre noe stort.

– I utgangspunktet foreslo vi en mye enklere og smålåten idé for redaksjonen, men herrene ønsket seg noe mer episk, sier han.

– Manusutvikling og opptak ble gjort før sommeren. Da var «Mad Max: Fury Road» det mest storslåtte som herja på kinolerretet. Det blir ikke mer episk enn det. Og det er jo alltid gøy å kle seg ut og kjøre rundt i snurrige kjøretøy, forklarer Kårstad.

Kynisk

Programleder Steinar Sagen sier de ønsket å dra veksler på det han kaller den største kinofilmen i år.

– Vi ville prøve å utnytte den. Helt kynisk selvfølgelig. Dessuten er det litt gøy estetikk, som både er gøy for dem som lager kostymene og for oss, sier han.

Bjørn Eidsvåg, som er en av de faste vikarene i programmet, er også med i videoen.

– Han hadde store problemer med å spille skurk, siden han er så snill på ordentlig, sier Sagen.

Bjørn Eidsvåg, Radioresepsjonen

SKURK: Bjørn Eidsvåg har vikariert flere ganger i Radioresepsjonen, og dukker naturligvis også opp i promovideoen.

Foto: NRK

Nye spalter

Steinar Sagen sier de introduserer noen nye spalter til programmet i år. Blant annet «Gründerspalten» og «Kronikkposten».

– Hva gjør vi når oljen tar slutt? I Gründerspalten trenger vi hjelp til å finne opp nye businessideer, sier han.

– Så er det «Kronikkposten», som er helt naturlig med tanke på alle kronikkene som er skrevet om oss de siste årene. Nå skal vi skrive kronikkene.

Radioresepsjonen er ikke de eneste som har parodiert den siste «Mad Max»-filmen. I vår slapp den amerikanske talkshowverten Conan O'Brien en lignende video i forkant av hans besøk ved tegneseriemessen Comic-Con i San Diego.

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN