Still dine spørsmål til Kygo

I kveld holder Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, konsert på Telenor Arena. Før konserten går i gang kan du stille dine spørsmål til ham på NRK nyheters Facebook-side.

Still dine spørsmål til Kygo på Facebook

Konserten i kveld er en del av verdensturneen hans i forbindelse med det nye albumet «Kids in Love». Telenor Arena har plass til 25 tusen mennesker, og har hatt besøk av artister som Rihanna, Justin Bieber, Jay Z og Kanye West.

Gørvell-Dahll slo for alvor gjennom med musikken i 2014. Han har spilt på store festivaler som Ultra Music Festival og Tomorrowland. I 2015 ble han kåret til Årets Spellemann under Spellemannsprisen.

– En utrolig stor ære og en anerkjennelse fra musikkbransjen å vinne Årets Spellemann. Betyr mye for meg, sa han til NRK etter at han vant prisen.

I kveld kan du sende inn dine spørsmål til artisten på NRKs Facebook-side. Følg vår direktesending i toppen av artikkelen.

Populær

Kygo har mange millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify månedlig, og har blant annet laget musikk med store stjerner som Selena Gomez. Med låten han laget med Gomez nådde han topp ti på Billboard-listen i USA.

De siste årene er han en av de mest omtalte norske artistene i utlandet, men låtene hans har ikke alltid fått gode kritikker fra anmeldere. I fjor kritiserte han norske anmeldere og mente at norsk presse var altfor opptatt av å være kule i et intervju med Papermag.

– De aller dårligste anmeldelsene kommer fra norsk presse. Jeg vet ikke, de liker meg bare ikke, sa han.

Låten med Selena Gomez, «It Ain't Me», fikk terningkast to av NRK P3s anmelder. Også VGs anmelder ga det samme terningkastet på låten og til Kygos remiks av a-ha sin store hit «Take on Me».

– Det har faktisk vært sårende, sa han generelt om norsk presses omtaler.

Kulturstrøm

 • 6-er til nytt Billie Eilish-album

  Billie Eilish er stemmen til en hel generasjon, og hun behandler det ansvaret med et enormt talent, stor respekt og uredd nyskapelse på albumet «Happier Than Ever», ifølge NRKs musikkritiker Espen Borge. Terningkast 6.

  Plateomslag til albumet "Happier than ever" av Billie Eilish
  Foto: Universal
 • Første kvinnelige «Doctor Who» ut

  Jodie Whittaker, som har spilt den 13. doktoren i serien, har vært i rollen siden 2017. Variety skriver at hun nå forlater den suksessfulle BBC-serien, som har blitt sendt siden 1963. Whittaker var den første kvinnelige doktoren i rollen.

  Jodie Whittaker
  Foto: MAX NASH / AFP