Hopp til innhold

Stabell: – Vurderer Strasbourg

Det kan bli aktuelt å bringe Høyesteretts avgjørelse om Se og Hørs trykking av bryllupsbilder inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Se video: Stabell: - Ank dommen!

Det opplyser ekteparet Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenbergs advokat, Harald Stabell.

– Dommen legger i hvert fall ingen begrensning på den praksisen som Se og Hør har hatt til nå, og det håper jeg at mange vil beklage, sier Stabell til NRK.

Tapte mot Se og Hør

- Kollisjon med Caroline-dommen

– Det kan ligge an til å prøve denne saken for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fordi vi mener at Høyesterett kommer i kollisjon med en sentral avgjørelse i den såkalte Caroline-dommen, sier Stabell.

I retten trakk ekteparets advokat fram Caroline-dommen fra Strasbourg, der tyske medier ble dømt for det de skrev om prinsesse Caroline av Monaco etter først å ha blitt frifunnet i det tyske rettsapparatet.

Kokkvold: - En klok avgjørelse

Skuffet Sæther

– Dette er sørgelig, ikke bare for Lars’ og min skyld, men også for hele samfunnet vårt, sier Andrine Sæther til P4.

Sæther mener at denne saken er av privat karakter og ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre.

– Dette handler ikke om ytringsfrihet. Denne saken handler om helt andre ting enn ytringsfrihet for Se og Hør sin del, sier hun.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP