Stabell: – Vurderer Strasbourg

Det kan bli aktuelt å bringe Høyesteretts avgjørelse om Se og Hørs trykking av bryllupsbilder inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Se video: Stabell: - Ank dommen!

Det opplyser ekteparet Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenbergs advokat, Harald Stabell.

– Dommen legger i hvert fall ingen begrensning på den praksisen som Se og Hør har hatt til nå, og det håper jeg at mange vil beklage, sier Stabell til NRK.

Tapte mot Se og Hør

- Kollisjon med Caroline-dommen

– Det kan ligge an til å prøve denne saken for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fordi vi mener at Høyesterett kommer i kollisjon med en sentral avgjørelse i den såkalte Caroline-dommen, sier Stabell.

I retten trakk ekteparets advokat fram Caroline-dommen fra Strasbourg, der tyske medier ble dømt for det de skrev om prinsesse Caroline av Monaco etter først å ha blitt frifunnet i det tyske rettsapparatet.

Kokkvold: - En klok avgjørelse

Skuffet Sæther

– Dette er sørgelig, ikke bare for Lars’ og min skyld, men også for hele samfunnet vårt, sier Andrine Sæther til P4.

Sæther mener at denne saken er av privat karakter og ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre.

– Dette handler ikke om ytringsfrihet. Denne saken handler om helt andre ting enn ytringsfrihet for Se og Hør sin del, sier hun.

Kulturstrøm

 • Guldbagge til Ane Dahl Torp

  Skuespiller Ane Dahl Torp vant mandag den svenske filmprisen «Guldbaggen» for beste kvinnelige hovedrolle i den svenske filmen «Charter». Filmen er valgt som Sveriges kandidat til Oscar-utdelingen i kategorien Beste internasjonale spillefilm.

  Skjelvet.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Guldbaggen-pris til Ola Kvernberg

  Den norske komponisten og multiinstrumentalisten Ola Kvernberg vant i kveld Sveriges største filmpris «Guldbaggen» for beste filmmusikk for den nordiskproduserte dokumentaren «Only The Devil Lives Without Hope», regissert av Magnus Gertten.

  Ola Kvernberg
  Foto: Moldejazz
 • Jorunn Kirkenær er død

  Danseren, koreografen og pedagogen Jorunn Kirkenær er død, 94 år gammel, skriver NTB. Hun var en av de fremste pionerene innen utvikling av dans og jazzballett i Norge. Kirkenær etablerte Ballettinstituttet, senere Den norske balletthøyskole i 1966.

  Jorunn Kirkenær
  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB