NRK Meny
Normal

Gjør ny E Street-plate

Bruce Springsteen er klar for å jobbe med The E Street-band igjen.

Bruce Springsteen, Oslo Spektrum 2006
Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

Bruce Springsteen, Oslo Spektrum, 2006
Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

Nett-tv: Bruce Springsteen i Oslo Spektrum

Nett-tv: Per Sundnes intervjuer Bruce Springsteen

Etter å ha hygget seg og publikum med et dykk ned i den amerikanske folkemusikkista til Pete Seeger, er Bruce Springsteen (56) klar for å gi seg i kast med et nytt album med The E Street Band.

Låter fra eget repertoar

Både i Oslo og Stockholm seg det inn låter fra eget repertoar som et tegn på at The Boss er klar for nye tak med sine gamle musikalske kampfeller.

Sanger som «Atlantic City», «The River» og «The Ghost of Tom Joad» fikk begge en omgang i den akustiske kverna.

- På denne turnérunden har vi begynt å spille en hel del nytt materiale. Det er spennende, for selv om låter er velskrevne fra starten har de mange, mange liv. Dette bandet gir meg muligheten til å gjenoppleve og gjenskape disse sangene, sa han før konserten i Globen i Stockholm mandag kveld.

- Fester ikke

Og så kunne han altså bekrefte ryktene som har svirret en tid - det blir en ny plate med The E Street Band.

- Jeg er en gammel musiker. Jeg fester ikke, jeg går bare hjem til rommet mitt etter konserten og skriver sanger. Forhåpentlig er det gode låter, men det vet jeg ikke før vi har spilt dem inn. Det kan jo være noe skrot også.

I fremtiden ser han det ikke som utenkelig å tolke materiale til andre artister slik han nå har gjort med Pete Seeger på «We Shall Overcome: The Seeger Sessions».

- Alt er mulig

- Alt er mulig egentlig. Det er for eksempel en mengde gospelmusikk som krysser den folkemusikken vi spiller nå. Om jeg gjør et nytt prosjekt med dette bandet, og det kommer til å skje, ville det nok være en blanding av forskjellige artister fra folkemusikken. Og det var jo det Pete Seeger gjorde også.

Men sønnen Evan James på 16 hører ikke på pappas musikk. Der i gården er det amerikansk ska som gjelder, ifølge TT Spektra.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: