NRK Meny
Normal

Sport for alle penga?

I de kommende to ukene skal NRK støvsuge TV-markedet ved å sende 500 timer OL-stoff, men en sportsøkonomiprofessor mener andre enn NRK bør ta seg av OL.

Tora Bergers seiersintervju
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Lytt til Kurer 165: Sport for alle penga?

NRK sender 500 TV-timer med OL-stoff i løpet av de to ukene de olympiske lekene varer.

Det koster NRK 70 millioner kroner, og professor i sportsøkonomi Harry Arne Solberg tror pengebruken er unødvendig. Han mener kommersielle aktører bør ta seg av de store og dyre arrangementene.

Solberg møter kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas til debatt i denne utgaven av Kurer.

Programleder er Ida Jevne.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP