Sport for alle penga?

I de kommende to ukene skal NRK støvsuge TV-markedet ved å sende 500 timer OL-stoff, men en sportsøkonomiprofessor mener andre enn NRK bør ta seg av OL.

Tora Bergers seiersintervju
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Lytt til Kurer 165: Sport for alle penga?

NRK sender 500 TV-timer med OL-stoff i løpet av de to ukene de olympiske lekene varer.

Det koster NRK 70 millioner kroner, og professor i sportsøkonomi Harry Arne Solberg tror pengebruken er unødvendig. Han mener kommersielle aktører bør ta seg av de store og dyre arrangementene.

Solberg møter kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas til debatt i denne utgaven av Kurer.

Programleder er Ida Jevne.

Kulturstrøm

 • Fortnite-festival saksøkes

  Spillselskapet Epic Games som står bak det populære spillet Fortnite går til sak mot festivalarrangøren Fortnite Live, skriver Eurogamer. Festivalen som fant sted i Norwich i England beskrives som et skandalearrangement, og mange besøkende krever pengene tilbake. Spillselskapet sier til Eurogamer at de ikke har noe med dette arrangementet å gjøre, og at de derfor saksøker festivalen for å ha brukt Fortnite-navnet uten lov.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Viard blir Lagerfelds etterfølger

  Moteskaperen Karl Lagerfeld gikk tirsdag bort, 85 år gammel. Virgine Viard blir hans etterfølger som kreativ leder i Chanel. Viard har vært sjef for Chanels kreative studio, og vært Lagerfelds nærmeste samarbeidspartner gjennom mer enn 30 år.

 • Enormt krigsseiler-arkiv

  Forfatteren Jon Michelet hadde et enormt arkiv knyttet til de seks bøkene i krigsseilerserien "En sjøens helt". Han valgte å gi dette til stiftelsen Arkivet i Kristiansand. Nå har de begynt å se på Michelets papirer.