NRK Meny

Spiller gratis for Clinton

Rapperen Jay Z vil holde en gratiskonsert for å få amerikanere til å stemme på Hillary Clinton som deres neste president, skriver NTB. Få detaljer er kjent, men konserten skal holdes i Cleveland i Ohio den 4. november - bare fire dager før valget. Shawn Carter, som han egentlig heter, holdt en lignende konsert i 2008 for Barack Obama under presidentvalget da.

Jay Z
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.