– Musikkens verden er større enn vi tror

Etter å ha intervjuet de fleste av pophistoriens største stjerner, følte NRKs Sigbjørn Nedland at han hadde hørt det meste før, og begynte å lete etter andre musikkformer.

Sigbjørn Nedland

Sigbjørn Nedland intervjuer Bonga fra Angola for Jungeltelegrafen i 2017.

Foto: Arne Berg/NRK

Sigbjørn Nedland har laget ti P2-programmer om sine møter med mange av verdens største artister. I det tiende og siste programmet oppsummerer han sine 20 år i radioprogrammet Jungeltelegrafen, der han har møtt musikere fra hele verden.

Programmene inneholder selvsagt mye musikk i tillegg til samtalene, og for spesielt interesserte har Nedland laget en spilleliste i Spotify til hvert program. Der ligger alle låtene i sin helhet.

Spillelista til program 10 finner du her:

Serien sendes i NRK P2 hver søndag kl. 16:03. Alle programmene så langt kan høres i nettspilleren NRK Radio.

Program 9 – Jungeltelegrafen

I NRK P2-programmet Jungeltelegrafen har Sigbjørn Nedland de siste 20 årene hatt fokus på det han selv har kalt «den andre musikken». Noen kaller det verdensmusikk, selv om det ikke er et dekkende begrep. Og ingen spesifikk sjanger heller. Kanskje kan det defineres som alt som ikke er vestlig musikk. Sammen med Arne Berg har han formidlet musikk vi neppe hadde hørt på radio andre steder.

Calypso Rose

DRONNINGEN AV CALYPSO: Calypso Rose

Foto: LOIC VENANCE / Afp

I dette siste programmet hører vi om calypsodronningen Calypso Rose, om sørafrikanske Brenda Fassie som måtte rømme hjemmefra for å bli artist, om den vietnamesiske musikeren som hadde sitt arbeidssted i skyttergravene under Vietnamkrigen og om unge musikktalenter i flyktningleirer i Kenya.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

 • Ærlig om Diego Maradona

  Dokumentarfilmen «Diego Maradona» vises på filmfestivalen i Cannes. Den handler om den argentinske fotballspillerens liv og karriere, med særlig fokus på årene i Napoli i siste halvdel av 1980-tallet. NRKS anmelder gir terningkast 5 og mener den skildrer godt kontrastene mellom myten og mennesket. Filmen får norgespremiere 5. juli.

  Diego Maradona ved platespilleren fra filmen «Diego Maradona»
  Foto: Selma Media
 • 100 bidrag til klimalåtkonkurranse

  Artist Hanne Kolstø inviterte i mars folk til å skrive en låt som skal gi miljøvernerne en ny kampsang. Klimalåtkonkurransen «Etter oss» har hittil fått inn 100 bidrag, med både punk, vise, pop, rock, samtidsmusikk, instrumental, rap og joik. Fristen er nå utsatt til 31. mai. Låtskriver-vinneren får spille sangen sin på Klimabrøl-demonstrasjonen den 30. august i Oslo, og vil også få gratis studiotid og mulighet til å gi den ut.

  Hanne Kolstø på Øya
  Foto: Tom Øverlie / NRK P3
 • Alan Walker i Spektrum

  9. november inntar Alan Walker (21) Oslo Spektrum som del av sin «Aviation Tour», som blir Walkers første arenaturné. Storhiten «Faded» kom i 2015 og siden har Walker toppet hitlister over store deler av verden. Bergenseren kan skilte med å ha blitt strømmet over en milliard ganger på Spotify – og turnert verden rundt.