Hopp til innhold

Sopranos blir film

Mafiasuksessen tek steget frå fjernsynet til kinolerretet.

Hovedperson i Soprnaos, James Gandolfini alias Tony Soprano.
Foto: STEPHEN CHERNIN / AP

- Vi har blitt einige. Det er for mange lause trådar som som må knytast saman.

Det er Tony Sirico (66), mannen bak karakteren Paulie Walnuts Gualtieri, som avslører nyheita overfor svenske Aftonbladets Nojesbladet.

Heilt sidan siste episode av Sopranos-serien gjekk på amerikansk fjernsyn 10. juni 2007, har har mange spekulert i om siste kapittel var skrive i mafiasåpeserien.

No er ikkje berre ein, men to filmar på veg om kretsen rundt Tony Soprano, mafiabossen med kvardagsproblema.

Tony er ikkje død

Innspelinga av den første filmen tek til mot slutten av neste år.

- Vi dreg i gong om halvanna års tid. Akkurat no held Sopranos-skaparen David Chase på med ein annan HBO-serie, men når han er ferdig med den, set vi i gong, seier Sirico.

Foreløpig er det ikkje gjort noko formelle avtalar, men ein munnleg avtale mellom James Gandolfini, Steven van Zandt, Edie Falco, David Chase og Tony Sirico er på plass - dei viktigaste aktørane i serien.

På spørsmål om Tony Soprano framleis er i live, seier Sirico i følgje NTB:

- Han er ikkje død. Ikkje Paulie heller. David tok aldri livet av Silvio heller. Han låg på sjukehus då serien slutta, og du kan vere sikker på at han er vaken når filmen kjem på kino.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.