Hopp til innhold

Sondre Justad utsetter comebacket

Tusenvis av publikummere skulle se Sondre Justad spille i Oslo Spektrum. Nå blir konsertene utsatt til november.

Sondre Justad

Konsertene på Oslo Spektrum skulle bli Justads første opptredener på to og et halvt år. Her under konserten på Sentrum Scene i 2018.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Det er koronasituasjonen som har gjort det vanskelig å forberede konsertene står det i en pressemelding fra plateselskapet.

– Det kjennes voldsomt kjipt og trist. Jeg var i Spektrum rett før jul, satt i salen der og så alt for meg. Dette hadde begynt å ta ordentlig form og vi var klare for å jobbe dag og natt frem mot mars. Å måtte utsette nå blir ei enorm omstilling, sier Justad.

Sondre Justad-konsert på Festvågtinden

Her spiller Justad konsert på Festvågtinden i 2017.

Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK

Konsertene i Spektrum har vært under planlegging i to år.

– Jeg vil tett på dere i publikum, se alle ansiktene i salen og kaste meg ut i folkehavet, skriver Sondre Justad på sin Instagramkonto.

Artisten har dokumentert mye på snapchat under brukeren «Reisen til Spektrum». Her skrev han også at konsertene blir utsatt til 18. og 19. november.

Skjermdump av Snapchat

På Snapchat forteller artisten om valget om å utsette konsertene.

Foto: SKJERMDUMP AV SNAPCHAT

I mars skulle Justad spille konserter for første gang på to og et halvt år.

Barndomsdrømmen til Sondre Justad er å spille for 10 000 publikummere i et utsolgt Oslo Spektrum. Men nå har drømmen vokst seg større, og Sondre vil i tillegg knytte bånd mellom fansen som skal på konserten. For å få til det tar han kontakt med Victoria Arnesen, som er hans største fan.

Hør mer om reisen til Spektrum på Musikkrommet.

– Det er veldig viktig for meg at konsertene gir oss følelsen av et sterkt fellesskap. Folk må kjenne seg trygge og frie, og vi må kunne være sammen, uten begrensninger.

– Dette skal bli de største og beste kveldene i mitt liv. Da vil jeg tett på menneskene. Jeg vil se ansiktene i salen, kaste meg ut i folkehavet og de må få synge med, uten munnbind, sier han.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters