Hopp til innhold

Sondre Justad utsetter comebacket

Tusenvis av publikummere skulle se Sondre Justad spille i Oslo Spektrum. Nå blir konsertene utsatt til november.

Sondre Justad

Konsertene på Oslo Spektrum skulle bli Justads første opptredener på to og et halvt år. Her under konserten på Sentrum Scene i 2018.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Det er koronasituasjonen som har gjort det vanskelig å forberede konsertene står det i en pressemelding fra plateselskapet.

– Det kjennes voldsomt kjipt og trist. Jeg var i Spektrum rett før jul, satt i salen der og så alt for meg. Dette hadde begynt å ta ordentlig form og vi var klare for å jobbe dag og natt frem mot mars. Å måtte utsette nå blir ei enorm omstilling, sier Justad.

Sondre Justad-konsert på Festvågtinden

Her spiller Justad konsert på Festvågtinden i 2017.

Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK

Konsertene i Spektrum har vært under planlegging i to år.

– Jeg vil tett på dere i publikum, se alle ansiktene i salen og kaste meg ut i folkehavet, skriver Sondre Justad på sin Instagramkonto.

Artisten har dokumentert mye på snapchat under brukeren «Reisen til Spektrum». Her skrev han også at konsertene blir utsatt til 18. og 19. november.

Skjermdump av Snapchat

På Snapchat forteller artisten om valget om å utsette konsertene.

Foto: SKJERMDUMP AV SNAPCHAT

I mars skulle Justad spille konserter for første gang på to og et halvt år.

Barndomsdrømmen til Sondre Justad er å spille for 10 000 publikummere i et utsolgt Oslo Spektrum. Men nå har drømmen vokst seg større, og Sondre vil i tillegg knytte bånd mellom fansen som skal på konserten. For å få til det tar han kontakt med Victoria Arnesen, som er hans største fan.

Hør mer om reisen til Spektrum på Musikkrommet.

– Det er veldig viktig for meg at konsertene gir oss følelsen av et sterkt fellesskap. Folk må kjenne seg trygge og frie, og vi må kunne være sammen, uten begrensninger.

– Dette skal bli de største og beste kveldene i mitt liv. Da vil jeg tett på menneskene. Jeg vil se ansiktene i salen, kaste meg ut i folkehavet og de må få synge med, uten munnbind, sier han.

Kulturstrøm

 • «That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

  En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

  Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

  Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  (NTB)

  «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet
  Foto: AP
 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.