Hopp til innhold

SOGNS

Sogns gikk videre i ”Lyden av lørdag”. Men hvem er de? Her får du svaret.

Sogns

Geir Aage Sogn lenge har gått med en drøm om å starte sitt eget danseorkester. I over 30 år har Åge drevet gammeldansorkester. På denne tiden fikk han 3 NM gull og 1 Nordisk gull innen sjangeren gammeldans med orkesteret sitt.

For noen få år siden ble Sogns Danseorkester født.

Nå har Jenny Jenssen plukket ut Sogns til sluttspillet i ”Lyden av lørdag”.

 

Geir Aage

Geir Aage startet med trommer i 11-års alderen. Spilte i et rockeband, men fant raskt ut at det var dansemusikken som lå hans hjerte nærmest. Startet fast i Aage Sogn. Et av de absolutte høydepunktene så langt, er da Aage Sogns vant NM i gammeldansmusikk på Titanofestivalen 2001. En stor drøm ble oppfylt for Geir Aage da han startet eget danseorkester 2005. I tillegg til orkesteret spiller han fortsatt fast i Aage Sogns orkester.Spilt kontrabass/ el- bass i Sogns fra høsten 2005. Hører helst på: Alt av god dansemusikk , Gammaldans, Rolig musikk i form av folketoner og klassisk musikk og Country.

 

Anders

Anders Grøndalen Startet i Raufoss Skolekorps i 1989. Har hele tiden spilt i forskjellige korps ved siden av forskjellige band og grupper. Har de siste årene satset mer og mer på country- og dansemusikksjangeren. Ved siden av Sogns danseorkester spiller han i Never Picked Cotton og et brassband. Har spilt trommer i Sogns fra høsten 2005. Hører helst på: Country/sørstats rock, Hellbillies, Dansemusikk, Gammeldans, Div. Brassband, korps og storband, Soul/jazz.

 

 

Espen

Espen

Espen Hagen Olsen har bestandig likt sang og musikk, og da spesielt dansemusikken. Siden 12 års alderen har han underholdt ute blant folk. I 2002 ble Espen vokalist i duoen Duo`Je, og trives bra der. I tillegg har han et prosjekt med Per Johan Skjærstad, som er kjent for ”Frem fra Glemselen” serien. Vi har planlagt en vise-cd i år. Startet høsten 2005 som vokalist i Sogns danseorkester. Hører helst på: Alt av god dansemusikk, Elvis, Christer Sjögren.

 

 

Kim

Kim K Nielsen er fortrinnsvis trekkspiller, men stiftet i forbindelse med musikklinja på videregående bekjentskap med piano, og har siden da foruten folkemusikk spilt rock og jazz. Dette førte også til ett år på rytmisk konservatorium i Aalborg. I Sogns spiller han stort sett piano, hammond orgel og rhodes, og litt trekkspill om det trengs. Kim er dobbelt dansk mester på trekkspill (1991) og fikk dessuten prisen årets trekkspiller i Norge på Titanofestivalen i 1994. Han flyttet til Norge i 1999 for å leve av musikken og har siden da bla. spilt med Bæljtrøkken, Oline Sofie Bakkom, Dalakopa, Sigmund Dehli, Øystein Olsen. I tillegg er Kim også medlem av Lillebror Vasaasens gruppe Utspring.

 

 

Martin

Martin Haugen bor til vanlig i Oslo. Kommer fra Dokka i Nordre Land. Ferdig utdannet allmennlærer til sommeren. Ellers interessert i friluftsliv og trening. Gitarer og musikk generelt tar ellers opp mesteparten av min tid. Har spilt i forskjellige besetninger og band innen flere sjangere (blues, rock/pop, irsk). Hører på: Hellbillies, Allman Brothers, Brad Paisley, Big Bang, Vidar Busk, Respatexans, Stevie Ray Vaughan, Ryan Adams, Bothy Band, Govt mule, og mye mer.

 

 

 

Aage

Aage Sogn (født 1953). Han rundet i 2005 30 år med sitt gammeldansorkester, men Aage startet egentlig sin musikalske karriere som trommeslager i 1968. 4 gutter dannet ei popgruppe som fikk navnet Instant. De spilte i 3- 4 år, bl.a. til dans på lokalet. At han startet med trommer var nok ingen tilfeldighet da han helt siden smågutt- alderen var svært opptatt av takt og rytme. Det hører med til historien at Aage forsøkte seg på norgesrekorden på 60 timer sammenhengende tromming, men gav seg etter 26 timer! Men etter å ha vokst opp med trekkspill i blodet og med trekkspillmusikk av bestefar Hans, far Arvid og onkelen Reidar ble også trekkspillet Aages instrument da han høsten 1972 ble lykkelig eier av et brukt Henschien spill. Hans store høydepunkt så langt i karrieren er 3 NM gull og 1 Nordisk gull innen sjangeren. Han har også blitt tildelt kommunens kulturpris, Nordre Land prisen i 2001. I tillegg til å forstsatt drive sitt eget Aage Sogns orkester, har han energi nok til å være med Sogns for å bidra med lystige trekkspilltoner.

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP
  • Nye rekordar for Swift

    Aldri før har eit album blitt strøyma så mykje på ei veke som Taylor Swifts «The Tortured Poets Department». Utgjevinga gjekk rett til topps på Billboard-lista.

    Musikkmagasinet sjølv omtaler det som «ein historisk debut på nummer 1».

    Albumet med 16 låtar blei gitt ut 19. april. To timar seinare overraska Swift fansen ved å sleppe 15 låtar til, og kunngjorde at det var eit dobbeltalbum.

    I veka fram til og med 25. april blei det selt 2,61 millionar såkalla albumekvivalentar. Av dette var 1,91 millionar tradisjonelt albumsal, inkludert digitale nedlastingar, CD-ar, kassettar og heile 859.000 vinylplater.

    Dette er det høgaste talet vinylkopiar av eit album som er selt på ei veke i moderne tid, opplyste Billboard.

    (NTB)

    Taylor Swift