Hopp til innhold

Sniktitt: Mini Ninjas

Onde krefter sprer seg ut over landet, og de eneste som kan redde verden er under en halv meter høye. Er Mini Ninjas verdt å vente på?

Mini Ninjas
Foto: Eidos

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mens alle ninjaene i verden har drukket te og ikke fulgt med, har onde samuraier tatt over landet og sendt verden ut i kaos. De har gjort alle dyrene i skogen om til samuraivakter, som du må slåss deg gjennom for å redde dine ninjavenner.

Du får nemlig kontrollen over de siste ninjaene som eksisterer, og i følge mesteren din, er dere de siste han ville sendt ut for å redde verden.

Alle hans andre ninjalærlinger har nemlig blitt borte, og du er siste utvei.

Her finner du akkurat det Mini Ninjas handler om, slå deg igjennom motstandere, redd dyrene og befri ninjakollegaene dine. Til slutt stopper du (kanskje) den onde samuraisjefen, og redder verden også.

Lillegutt og tjukken

Hovedkarakteren er Hiro, en liten ninjastudent som læremesteren har oppdaget at har spesielle evner. Med seg på laget har han tjukkasen Futo, som mest av alt ligner på Obelix. Han har i alle fall samme styrke.

Se bilder fra spillet her

Etter hvert som du befrir ninjakolleger, får du velge mellom flere karakterer som du enkelt kan bytte mellom når du vil. Hver karakter har unike egenskaper, så dette åpner for mange måter å løse hvert brett på.

Karakterene kontrolleres lett rundt i landskapet med den ene analog stikken, mens du kan kontrollere kameraet med den andre. Dette er et velprøvd system, som også fungerer tålelig godt i Mini Ninjas.

(sniktitten fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Best i öppna landskap

Mini Ninjas veksler mellom lineære kart, hvor det eneste målet er at du skal løpe fra enden av en skog til en annen. Du finner gjerne små blomster og gjenstander du skal plukke opp, men det hele føles unødvendig.

Det er når du får slå deg løs, i åpne kart, at Mini Ninjas er virkelig moro. Snik deg over hustak, gjem deg i busker og angrip intetanende fiender bakfra eller gå "bananas" og løp ut med bomber, sverd og Kuji-magi.

Stort potensial

Hovedkarakteren Hiro besitter nemlig kunsten å bruke eldgammel ninjamagi, også kalt Kuji-magi. Ved enkle trykk i menyen kan du tilknytte magiske formler til pistolknappene foran på kontrolleren, som du kan ta i bruk for å lure og beseire store og små fiender.

Mini Ninjas har potensialet til å bli et skikkelig artig spill, men utviklerne må passe seg for og ikke la de kjedelige og lineære bitene av historien dominere.

Spillet ligner ikke på IO Interactive sine tidligere Hitman-spill, men jeg håper de tar med seg sine erfaringer inn i det som kan bli et koselig spill med artige karakterer.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB