Hopp til innhold

Mandag kommer årets mest omtalte bok

Til uken slippes den mye omtalte biografien om Steve Jobs i USA. I boka hevdes det at Jobs kunne reddet livet om han hadde latt seg operere for kreft.

Steve Jobs biografi

Boka om Apple-gründer Steve Jobs kommer på mandag. Den nåværende sjefen, Tim Cook, skal videreføre arven i Apple etter Jobs.

Foto: Scanpix

Mandag lanseres en av årets mest omtalte bøker i USA. Walter Isaacsons biografi om den avdøde Apple-grunderen Steve Jobs, har allerede fått mer publisitet enn de fleste forfattere bare kan drømme om.

De siste dagene har diverse utdrag fra boken lekket ut til pressen. Dette er litt av hva publikum kan vente seg:

Jobs til Obama: du blir bare sittende i én periode

I følge Huffington Post skal Jobs først ha nektet å møte Obama da han ble invitert til en samtale høsten 2010, fordi invitasjonen ikke kom fra presidenten personlig. Noe motvillig møtte Jobs til slutt opp, og startet samtalen med snurt å uttale at Obama lå an til kun å bli sittende som president i én periode på grunn av sin lite forretningsvennlige politikk.

Videre skal han ha krevd at Obama måtte innføre et graderingssystem for lærere, slik at det vil bli lettere for rektorer å sparke dårlige lærere.

Angret på bruk av alternativ medisin

Da Steve Jobs fikk kreft, nektet han å la seg operere, til tross for at alle rundt ham anbefalte det. I stedet valgte han å gå for alternativ terapi. Jobs prøvde spesielle dietter, og gikk til spiritualister i ni måneder før han til slutt ga seg.

– Jeg ville ikke at kroppen min skulle åpnes. Jeg ville ikke bli krenket på den måten, skal Jobs ha sagt til sin biograf.

I ettertid skal Jobs ha angret på sitt valg. Da han tilslutt lot seg operere hadde nemlig kreften spredt seg, og det som i utgangspunktet var en ikke veldig farlig krefttype, ble fatalt.

Se videointervju med Walter Isaacson om Jobs sykdom her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lynende sint på Google

I følge Huffington Post skal Jobs ha erklært krig mot Google og deres «tyveri»av Iphone. Patentsøksmålet Apple så seg nødt til å opprette mot mobilprodusenten HTC skal ha irritert ham enormt.

– Jeg vil bruke mitt siste åndedrag på dette om jeg må, og jeg vil bruke hver penny av de $40 milliardene Apple har i banken for å rette på dette. Jeg skal ødelegge Android, for det er et stjålet produkt, skal Jobs ha sagt til Isaacson.

Møtte sin biologiske far uten å vite det

Steve Jobs ble adoptert bort som barn, og fikk først i voksen alder vite hvem hans biologiske familie var. Jobs far viste seg å være eieren av en middelhavsrestaurant han hadde spiste på ved flere anledninger. De to hadde til og med håndhilst på hverandre uten å vite om slektskapet. Jobs bestemte seg for å aldri ta kontakt med sin far.

– Jeg var allerede en rik mann på den tiden, og stolte ikke på at han ikke ville prøve å presse meg for penger, eller gå til media med historien, skal Jobs ha fortalt til Isaacson.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters