Hopp til innhold

Kristiansen slutter som programleder for Lørdagsrådet

Siri Kristiansen har valgt å ikke forlenge kontrakten med NRK.

Thomas Giertsen, Solveig Kloppen, programleder Siri Kristiansen og Nicolay Ramm i Lørdagsrådet

FORTSETTER IKKE: Siri Kristiansen (nummer to fra høyre) fortsetter ikke som programleder for P3-programmet Lørdagsrådet. Her fra lørdagens sending med Thomas Giertsen, Solveig Kloppen og Nicolay Ramm.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter/NRK

Kristiansen har vært tilknyttet NRK en årrekke og vi fortsette som programleder for det populære radioprogrammet «Lørdagsrådet» på P3 til hun slutter i januar 2018. P3-redaktør Camilla Bjørn bekrefter at Kristiansen nå ønsker å gå nye veier.

– Siri valgte å avslutte kontrakten med NRK, men Lørdagsrådet fortsetter på P3. Vi starter derfor jakten etter hennes arvtaker, sier Bjørn.

Kristiansen startet som radiojournalist i NRK i 2007. Hun har siden vært med i en rekke programmer, som P3morgen, Verdensherredømme og Desken. I 2014 valgte Kristiansen å si opp jobben i NRK for å starte for seg selv.

– Tungt over tid

Kristiansen sier grunnen til at hun ikke ønsker å fortsette som P3-programleder først og fremst er at hun ønsker å jobbe i Radio1.

– De viser en entusiasme og engasjement jeg har savnet. Jeg er veldig glad i NRK. Min plan var å bli gammel der, men NRK er store og bortskjemt med bra folk. Noen ganger tror jeg dere glemmer å vise at dere er glad for oss som jobber der, skriver Kristiansen i en SMS.

– Det er tungt over tid. Og nå er min tid over, og jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med fag jeg elsker!

– NRK eier ikke meg

De siste årene har Kristiansen vært hyret inn som ekstern programleder. I denne perioden har Lørdagsrådet blitt et av P3s mest populære radioprogram, og Bjørn sier P3 nå satser på å videreutvikle konseptet.

– Det Siri har vært med å bygge opp er intet annet enn imponerende arbeid. Hun har vært Lørdagsrådets programleder gjennom mange år. Jeg kan bare takke for den strålende innsatsen hun har gjort for vår avdeling, sier Bjørn.

Kristiansen har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelser. Til VG sier hun at hun nå skal begynne å jobbe for Bauer Media og Radio1. Kristiansen varsler også at hun vil fortsette med noe som ligner svært mye på Lørdagsrådet hos Radio1.

– Siden «Lørdagrådet» også eies av NRK, så tar jeg ikke med akkurat dette. Kanalen eier allikevel ikke meg, så dette skal leve videre og jeg kommer til å lage noe som er veldig likt, sier Kristiansen til avisa.

Rådet, sesong 2 (1:6)

Lørdagsrådet ble også omgjort til TV-serien Rådet i 2013. Her er Kristiansen sammen med rådgivere Ida Fladen, Hasse Hope og Jan Thomas.

Foto: NRK / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters