Hopp til innhold

Slottet bekrefter kjole-sponsing

Slottet bekrefter for første gang at kronprinsesse Mette-Marit mottar kjolegaver.

Kronprinsesse Mette-Marit

Debatten rundt kronprinsesse Mette-Marit forbruk av luksuriøse kjoler har blusset opp etter at hun stilte opp i et intervju med Dagbladet Magasinet på lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Dagbladet har fått bekreftet fra slottet at kronprinsessen mottar flere eksklusive designerplagg gratis.

– Noe kjøpes til full pris, noe er gaver, noe får hun med rabatt og mye kjøper hun på salg, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff til avisen.

Hagen sier det varierer hva kronprinsessen betaler for antrekkene.

Allerede i januar i år stilte den danske journalisten og forfatteren Jens Høvsgaard spørsmålstegn ved hvor Mette-Marits «Pucci, Gucci og Valentino-antrekk til opp mot en kvart million kroner stykket» kommer fra, i en kronikk på NRK Ytring.

LES OGSÅ: Monarkiet trenger kritisk bokettersyn

Debatten rundt kronprinsesse Mette-Marit forbruk av luksuriøse kjoler har blusset opp etter at hun stilte opp i et intervju med Dagbladet Magasinet på lørdag.

I intervjuet sa kronprinsessen blant annet at «når folk bare er opptatt av hvilke sko eller kjoler jeg har på meg, så er det noe fryktelig galt et sted».

LES OGSÅ: Dansk forfatter langer ut mot kronprinsesse Mette-Marit

Tidligere i år langet Høvsgaard ut mot kronprinsessen i boken «Det koster et kongelige», der han har dokumentert den danske kongefamiliens luksusliv.

– Det er et problem at kongefamiliene i både Danmark, Sverige og Norge lever et liv som er så fjernt fra vanlige folks liv, sa Høvsgaard til NRK den gangen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters