Slottet bekrefter kjole-sponsing

Slottet bekrefter for første gang at kronprinsesse Mette-Marit mottar kjolegaver.

Kronprinsesse Mette-Marit

Debatten rundt kronprinsesse Mette-Marit forbruk av luksuriøse kjoler har blusset opp etter at hun stilte opp i et intervju med Dagbladet Magasinet på lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Dagbladet har fått bekreftet fra slottet at kronprinsessen mottar flere eksklusive designerplagg gratis.

– Noe kjøpes til full pris, noe er gaver, noe får hun med rabatt og mye kjøper hun på salg, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff til avisen.

Hagen sier det varierer hva kronprinsessen betaler for antrekkene.

Allerede i januar i år stilte den danske journalisten og forfatteren Jens Høvsgaard spørsmålstegn ved hvor Mette-Marits «Pucci, Gucci og Valentino-antrekk til opp mot en kvart million kroner stykket» kommer fra, i en kronikk på NRK Ytring.

LES OGSÅ: Monarkiet trenger kritisk bokettersyn

Debatten rundt kronprinsesse Mette-Marit forbruk av luksuriøse kjoler har blusset opp etter at hun stilte opp i et intervju med Dagbladet Magasinet på lørdag.

I intervjuet sa kronprinsessen blant annet at «når folk bare er opptatt av hvilke sko eller kjoler jeg har på meg, så er det noe fryktelig galt et sted».

LES OGSÅ: Dansk forfatter langer ut mot kronprinsesse Mette-Marit

Tidligere i år langet Høvsgaard ut mot kronprinsessen i boken «Det koster et kongelige», der han har dokumentert den danske kongefamiliens luksusliv.

– Det er et problem at kongefamiliene i både Danmark, Sverige og Norge lever et liv som er så fjernt fra vanlige folks liv, sa Høvsgaard til NRK den gangen.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix