Slik lager du hyttepåske hjemme

«Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytta», var statsminister Erna Solbergs tips da vi alle skjønte at årets hyttepåske var avlyst. Men hva annet skal vi finne på?

Dekorerte påskeegg

Mal og pynt dine egne påskeegg hjemme

Foto: Christine Møen Wisløff

Påsken 2020 blir annerledespåsken, påsken da mange planer måtte avlyses. Det er nok flere som allerede har fyrt av alt kruttet på å sjonglere hjemmekontor med både barnehage og skole. Mange børster nok støvet av ludoesken, men man kunne kanskje trengt noen flere ideer for å komme i mål med påsken.

Christine Møen Wisløff

Christine Møen Wisløff gir småbarnsforeldre kreative ideer til aktiviteter på Instagram og på bloggen sin

Foto: Christine Møen Wisløff

Christine Møen Wisløff deler sine tips til småbarnsforeldre på bloggen sin og Instagramkontoen @enkleresmabarnsliv, til inspirasjon for dem som nettopp trenger en litt enklere hverdag. Hennes beste tips til småbarnsforeldre denne påsken er å senke både forventningene og ambisjonsnivået.

–Gjør det som føles rett for deg og din familie, om det er å bestige alle fjelltoppene i nærheten eller å kose seg i pysjen hele dagen.

Christines ti tips til hjemmepåske

Rampekyllingen

La rampekyllingen lage underholdning for barna

Foto: Christine Møen Wisløff
Potetstempel

En gammel klassiker. Å lage potetstempel er en enkel aktivitet for barn og voksne

Foto: Christine Møen Wisløff
Drageegg

Fargerike drageegg for de som vil gi påskefrokosten et visuelt løft

Foto: Christine Møen Wisløff
Barnedrinker

Lag barnevennlige drinker og arranger afterski på terrassen

Foto: Christine Møen Wisløff
Minipizza på stormkjøkken

Pakk med deg stormkjøkken og lag minipizzaer på tur

Foto: Christine Møen Wisløff

Utepåske

Utendørs hinderløype

Det finnes mange gode ideer til uteaktiviteter for både barn og voksne. Bruk naturen og lag for eksempel en hinderløype for familien

Foto: Eva C.S. Bjørn-Hansen / DNT

Kristin Oftedal jobber som fagsjef i DNT, og mener at man fint kan skape påskestemning i sitt eget nærmiljø. Siden barna nå har få eller ingen andre barn å leke med, tenker hun at de voksne burde være med på aktivitetene.

–Generelt har jeg lyst å oppfordre foreldrene til å være med på leken. Dette er en gyllen anledning til å få gode naturopplevelser og drive fysisk aktivitet sammen med barna.

Kristins sju tips til hjemmepåske

Nærgjemsel

Nærgjemsel er et morsomt alternativ til vanlig gjemsel

Foto: Eva C.S. Bjørn-Hansen / DNT
Kims lek

Bruk elementer fra naturen og få hjernetrim med Kims lek

Foto: Eva C.S. Bjørn-Hansen

Kulturstrøm

 • Kåret til årets redaktør

  Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore i Vårt Land er årets redaktør i Oslo og Akershus. – Har gjort avisen tydeligere, skarpere og mer interessant, sier juryen. Bore begynte som sjefredaktør i avisen i mars i fjor. Prisen ble delt ut under årsmøtet til Oslo Redaktørforening mandag (NTB).

  Bjørn Kristoffer Bore
  Foto: Adrian Nielsen / Vårt Land / NTB Scanpix
 • Larry King (86) lager podkast

  I «The Millionth Question» skal amerikaneren intervjue et knippe kjente mennesker, melder TT. Hvem som stiller opp er så langt ikke avklart, men ifølge Rolling Stone står navn som Michael Jordan, Donald Trump og immunologen Anthony Fauci på ønskelisten. Etter 25 år på CNN takket programmet «Larry King Live» av i 2010. Programlederen ble rammet av slag i fjor, men han understreker at han kjenner seg så pass frisk at han gjerne vil fortsette med det han er flink til (NTB).

  Larry King
  Foto: Rodin Eckenroth / AFP/Scanpix
 • Drive in-arrangør konkurs

  Bary AS, det største norskeide selskapet innenfor sceneteknisk produksjon er konkurs. For å tilpasse seg i koronatider har de blant annet stått bak drive-in konsertene ved Norgers Varemesse i Lillestrøm. Nå er 45 ansatte uten jobb.