Hopp til innhold

Slik blir rekkefølgen i andre delfinale!

Er du klar for andre delfinale av MGP? Det er disse syv artistene som skal i ilden på lørdag. Slik blir rekkefølgen på opptredenene.

Melodi Grand Prix 2023: Delfinale 2

Dette er artistene som skal konkurrere i andre delfinale av MGP.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

1. Jone: «Ekko Inni Meg»

Jonas Nes Steinset (26), med artistnavnet JONE, deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Med låten «Ekko Inni Meg» kommer han med en fengende låt som gjør at du får lyst til å danse. Siden 2020 har JONE spesialisert seg på allsangvennlig og fengende festmusikk, med singler som «Et sted på Montebello», «Jag gillar dig» og «Livet på bøgda». I 2021 ble han Spellemann-nominert i kategorien festmusikk, og mottok gulltrofé for singelen «Eventyr».

2. Sandra Lyng: «Drøm d bort»

Sandra Lyng (35) ble kjent for mange etter at hun deltok i Idol som 16-åring. Hun har etter hvert fått lang fartstid fra musikkbransjen som både artist og låtskriver. I tiden etter Idol ga hun ut singelen «Sommerflørt», som lå på toppen av VG-lista gjennom fem uker. Nå deltar hun for første gang som artist i MGP med en selvskreven låt. «Drøm d bort» handler om sårbarhet, håp og styrke.

3. Alejandro Fuentes: «Fuego»

Alejandro Fuentes (35) ble vi første gang kjent med gjennom Idol i 2005. Etter den konkurransen ga han ut debutalbumet «Diamonds or Pearls», som lå til sammen 17 uker på VG-lista. Alejandro har hatt suksess både som soloartist og som en del av De nye Gitarkameratene. Alejandro deltok i MGP 2018 med kjærlighetssangen «Tengo Otra». I likhet med årets bidrag «Fuego», så var også den låten på spansk.

4. Swing’it: «Prohibition»

Swing'it startet karrieren som gatemusikanter i Tønsberg i 2014. Drømmen var å vise verden at gladjazzen hører hjemme i musikkverdenen også på 2020-tallet. Bandet har siden den gangen spilt hundrevis av konserter rundt omkring i Norge, Europa og USA. De har spilt på alt fra store festivalscener til private yachter i Ibiza, paradekonserter i New Orleans, hemmelige jazzklubber i London og cruiseskip i Karibien. I 2018 lagde de konseptet «Prohibition», et show med 1920-talls dans, burlesque, kabaret og musikk der alle i publikum kler seg opp i Gatsby-stil.

5. Elsie Bay: «Love you in a dream»

Elsa Søllesvik (26) er en artist og låtskriver som har vært i bransjen i mange år, tross sin unge alder. Hun fikk sitt store gjennombrudd som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie, som ledet til blant annet Bylarm, P3-listing, Lindmo og VG-lista. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», og har vært sterkt involvert i MGP de siste årene. I år er hun tilbake som låtskriver på Eline Thorps låt «Not Meant to Be», i tillegg til at hun selv skal fremføre låten «Love you in a dream».

6. Ella: «Waist»

Ella (24), også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans «La Luna»-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret «Palácio das Artes» som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017.

7. Bjørn Olav Edvardsen: «Turn Off My Heart»

Bjørn Olav Edvardsen (40) er artist, skuespiller og låtskriver. Han debuterer i Melodi Grand Prix som artist, noe han har drømt om hele livet. Bjørn Olav fikk sitt gjennombrudd som artist da han ble finalist i Idol i 2005. Siden har han gjort seg bemerket på mange scener og TV-produksjoner. Han driver i dag et eget plateselskap og har jobbet med flere norske artister. Han var låtskriver i MGP i 2021 på finalebidraget «I Can't Escape». I år er han også en av låtskriverne på bidraget «Geronimo», som Umami Tsunami skal opptre med i første delfinale.

Vi gjør oppmerksom på at rekkefølgen kan endres underveis før lørdagens delfinale.

Se andre delfinale av MGP lørdag klokken 19:50 og i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters