Hopp til innhold

Slik blir rekkefølgen i andre delfinale!

Er du klar for andre delfinale av MGP? Det er disse syv artistene som skal i ilden på lørdag. Slik blir rekkefølgen på opptredenene.

Melodi Grand Prix 2023: Delfinale 2

Dette er artistene som skal konkurrere i andre delfinale av MGP.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

1. Jone: «Ekko Inni Meg»

Jonas Nes Steinset (26), med artistnavnet JONE, deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Med låten «Ekko Inni Meg» kommer han med en fengende låt som gjør at du får lyst til å danse. Siden 2020 har JONE spesialisert seg på allsangvennlig og fengende festmusikk, med singler som «Et sted på Montebello», «Jag gillar dig» og «Livet på bøgda». I 2021 ble han Spellemann-nominert i kategorien festmusikk, og mottok gulltrofé for singelen «Eventyr».

2. Sandra Lyng: «Drøm d bort»

Sandra Lyng (35) ble kjent for mange etter at hun deltok i Idol som 16-åring. Hun har etter hvert fått lang fartstid fra musikkbransjen som både artist og låtskriver. I tiden etter Idol ga hun ut singelen «Sommerflørt», som lå på toppen av VG-lista gjennom fem uker. Nå deltar hun for første gang som artist i MGP med en selvskreven låt. «Drøm d bort» handler om sårbarhet, håp og styrke.

3. Alejandro Fuentes: «Fuego»

Alejandro Fuentes (35) ble vi første gang kjent med gjennom Idol i 2005. Etter den konkurransen ga han ut debutalbumet «Diamonds or Pearls», som lå til sammen 17 uker på VG-lista. Alejandro har hatt suksess både som soloartist og som en del av De nye Gitarkameratene. Alejandro deltok i MGP 2018 med kjærlighetssangen «Tengo Otra». I likhet med årets bidrag «Fuego», så var også den låten på spansk.

4. Swing’it: «Prohibition»

Swing'it startet karrieren som gatemusikanter i Tønsberg i 2014. Drømmen var å vise verden at gladjazzen hører hjemme i musikkverdenen også på 2020-tallet. Bandet har siden den gangen spilt hundrevis av konserter rundt omkring i Norge, Europa og USA. De har spilt på alt fra store festivalscener til private yachter i Ibiza, paradekonserter i New Orleans, hemmelige jazzklubber i London og cruiseskip i Karibien. I 2018 lagde de konseptet «Prohibition», et show med 1920-talls dans, burlesque, kabaret og musikk der alle i publikum kler seg opp i Gatsby-stil.

5. Elsie Bay: «Love you in a dream»

Elsa Søllesvik (26) er en artist og låtskriver som har vært i bransjen i mange år, tross sin unge alder. Hun fikk sitt store gjennombrudd som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie, som ledet til blant annet Bylarm, P3-listing, Lindmo og VG-lista. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», og har vært sterkt involvert i MGP de siste årene. I år er hun tilbake som låtskriver på Eline Thorps låt «Not Meant to Be», i tillegg til at hun selv skal fremføre låten «Love you in a dream».

6. Ella: «Waist»

Ella (24), også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans «La Luna»-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret «Palácio das Artes» som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017.

7. Bjørn Olav Edvardsen: «Turn Off My Heart»

Bjørn Olav Edvardsen (40) er artist, skuespiller og låtskriver. Han debuterer i Melodi Grand Prix som artist, noe han har drømt om hele livet. Bjørn Olav fikk sitt gjennombrudd som artist da han ble finalist i Idol i 2005. Siden har han gjort seg bemerket på mange scener og TV-produksjoner. Han driver i dag et eget plateselskap og har jobbet med flere norske artister. Han var låtskriver i MGP i 2021 på finalebidraget «I Can't Escape». I år er han også en av låtskriverne på bidraget «Geronimo», som Umami Tsunami skal opptre med i første delfinale.

Vi gjør oppmerksom på at rekkefølgen kan endres underveis før lørdagens delfinale.

Se andre delfinale av MGP lørdag klokken 19:50 og i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.