Skipet som endret arkeologien

I sommer er det 55 år siden Fregatten «Lossen» ble funnet utenfor kysten av Hvaler-øyene i Østfold. Skipet ble knust mot klippene i det som beskrives som tidenes verste storm på julaften for 300 år siden. Funnet av Lossen resulterte i den første vitenskapelige utgravningen under vann i Nord-Europa. Her kan du høre den oppsiktsvekkende og spennende historien om fregatten som var med på å starte norsk marinearkeologi i NRK Museum.

Funn fra fregatten Lossen

Kulturstrøm

 • Klart for sist akt

  I natt er det slutt for verdens største TV-serie, «Game of Thrones». Siden første episode i 2011 har serien blitt tidenes mest sette, mest nedlastede og dyreste. Siste sesong koster 130 millioner kroner - per episode. NRK Filmpolitiets Marte Hedenstad oppsummerer en epoke her:

  Game of Thrones
  Foto: Helen Sloan / AP
 • Norsk danser avhørt i Israel

  Den norske danseren Mona Berntsen, som viste det palestinske flagget under ESC-finalen, sier hun ble avhørt på flyplassen i over halvannen time. Under Madonnas pauseopptreden i Eurovision-finalen lørdag, avsluttet Berntsen det hele med å vise det palestinske flagget gjennom å bære det på ryggen sin på scenen. (NTB)

  To av Madonnas dansere med politisk markering
  Foto: ORIT PNINI / AFP