Hopp til innhold

Skavlan selger plater

Ingen andre tv-programmer er viktigere å være på for artister som har plater å selge enn Fredrik Skavlans «Først og sist».

Fredrik Skavlan
Foto: RANDEM/METTE / NRK

Dagsavisen skriver at «Først og sist» nå anses som det viktigste utstillingsvinduet for norsk musikkbransje. Effekten på platesalget er umiddelbar etter en opptreden i fredagstalkshowet på NRK1.

- I en egen klasse

– Vi merker det på platesalget på lørdagen: Har artisten som var på Skavlan kvelden før en ny plate ute, går salget nesten alltid opp. Ingen andre tv-programmer har like stor effekt. «Først og sist» er i en egen klasse, sier produktsjef Morten Lund i Platekompaniet til Dagsavisen.

Sjefen for Universal Music, Petter Singsaas, bekrefter dette.

Selger på lørdag

– «Først og sist» er ett av de få tv-programmene som kan ha en umiddelbar effekt. Det så vi nå på opptredenen til Amy Winehouse, og det påfølgende platesalget lørdagen etter, sier han.

Andre artister som har nytt godt av Skavlan-effekten hittil i år, er Timbuktu og Christel Alsos. Tidligere har også Hallelujah-kvartetten, Richard Hawley, Antony & The Johnsons og Odd Nordstoga gjort stor suksess.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.