Hopp til innhold

Skavlan selger plater

Ingen andre tv-programmer er viktigere å være på for artister som har plater å selge enn Fredrik Skavlans «Først og sist».

Fredrik Skavlan
Foto: RANDEM/METTE / NRK

Dagsavisen skriver at «Først og sist» nå anses som det viktigste utstillingsvinduet for norsk musikkbransje. Effekten på platesalget er umiddelbar etter en opptreden i fredagstalkshowet på NRK1.

- I en egen klasse

– Vi merker det på platesalget på lørdagen: Har artisten som var på Skavlan kvelden før en ny plate ute, går salget nesten alltid opp. Ingen andre tv-programmer har like stor effekt. «Først og sist» er i en egen klasse, sier produktsjef Morten Lund i Platekompaniet til Dagsavisen.

Sjefen for Universal Music, Petter Singsaas, bekrefter dette.

Selger på lørdag

– «Først og sist» er ett av de få tv-programmene som kan ha en umiddelbar effekt. Det så vi nå på opptredenen til Amy Winehouse, og det påfølgende platesalget lørdagen etter, sier han.

Andre artister som har nytt godt av Skavlan-effekten hittil i år, er Timbuktu og Christel Alsos. Tidligere har også Hallelujah-kvartetten, Richard Hawley, Antony & The Johnsons og Odd Nordstoga gjort stor suksess.

Kulturstrøm

 • Kirken: En grusom hendelse midt i Pride-feiringen

  Kirken slår ring om Pride-feiringen, kjærlighet og mangfold etter masseskytingen i Oslo sentrum.

  – Vi våkner til skrekk-meldingen om skudd, drepte og sårede på London pub. Dette burde vært utenkelig. Det er det ikke, skriver kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på Facebook.

  Raaum beskriver angrepet som en sterk kontrast til feiringen av kjærlighet og mangfold, som hun deltok i fredag.

  Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit skriver at han tenker og ber for alle som er rammet.

  – Grusomme hendelser med skyting, drap og alvorlige skader i Oslo sentrum i natt, midt i Pride-feiringen der mange er ute for å feire livet og kjærligheten, skriver han.

  (NTB)

 • Bent Høie: – Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte

  – I dag kan ikke paraden gjennomføres for å feire og kjempe. Det er ikke trygt i følge politiet. Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte og for å vise at kjærligheten alltid vil vinne, skriver Bent Høie på Facebook.

 • Ny mentor i «The Voice»

  Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

  Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

  Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

Flere kulturnyheter