Hopp til innhold

Rihanna-magi hos Skavlan

Rihanna trollbinder Skavlan-publikumet med råtøffe «Russian Roulette». Skjelvende fans gråt etter superstjernens sang.

Video nsps_upload_2010_1_22_9_5_48_101.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video: Rihanna hos Skavlan: – Det blir aldri det samme. (SE OGSÅ KLIPP NEDENFOR)

Se bildegalleri: Rihanna hos Skavlan

Med en kjole inspirert av lette, glitrende snøkrystaller, entrer superstjernen Rihanna "Skavlan"-studio, og den smekre skjønnheten skaper et øyeblikks stillhet i studio. På få år har hun bygget seg opp til å bli en stor stjerne med sin R&B-stemme og blendende visuelle stil med eventyrlige og dramatiske antrekk.

Slo tilbake med «Russian Roulette»

Rihanna forteller mer enn hun ville gjort for ett år siden:

- Jeg kunne ikke ha kommet til Norge for eksempel, og jeg kunne ikke snakket om meg selv på denne måten - da, sier den 21 år gamle superstjernen.

Etter episoden i fjor da hun ble mishandlet av ekskjæresten , trengte hun tid for seg selv, før hun ønsket å eksponere seg igjen. Hun visste at hun uansett kom til å snakke om det som hadde skjedd, men ville velge tidspunktet selv.

- Når jeg er et forbilde for mange, og det finnes små jenter som går gjennom slike ting (møter vold), skylder jeg dem å fortelle om hva jeg opplevde, sier Rihanna.

I mellomtiden skrev hun sangen "Russian Roulette" som viser at hun er en musiker som ikke trives i rollen som offer. Det er denne sangen hun gir Skavlan-publikummet.

- Den handler om å være sviktet, være livredd, og å lære at kjærlighet kan være en farlig ting, sier Rihanna.

Det er litt av et skup at «Skavlan» har fått tak i Rihanna, for da det ble klart at det unge idolet skulle være en av vinterens første store musikalske gjester denne sesongen, ble studio-billettene revet bort i en fei.

SE VIDEO:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fansen gråt etter å ha hørt Rihanna

Etter Rihannas mini-konsert i studio, står gråtende fans skjelvende tilbake på gulvet, mens de får noen ord med Fredrik Skavlan. Superstjernen selv har smeltet vekk, svevd ut i snøen, men tonene fra henne henger fortsatt i luften.


- Det var kjempeflott å høre henne, det var helt fantastisk! Jeg skal synge den samme sangen under Ungdommens Kulturmønstring , og akkurat nå er jeg ganske ferdig, sier Linda Jenny Ese, og tørker en tåre etter den store opplevelsen.

Fredrikka Mei Huang Støyva og Linda Jenny Ese

Fredrikka Mei Huang Støyva og Linda Jenny Ese etter «Skavlan» med Rihanna

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

- Jeg synes også hun synger fint, men jeg kom mest for å treffe Fredrik Skavlan, sier Fredrikka Mei Huang Støyva.

Rihanna synger for Haiti

Fra Norge reiser Rihanna fredag til London for å delta på støttekonsert for de jordskjelvrammede på Haiti. Selv bor hun i Los Angeles, men fordi hun er født på Barbados, berører katastrofen henne ekstra sterkt.

- Alle fra Karibien identifiserer seg med hverandre, vi føler oss i slekt. Jeg føler stor tristhet over det som har skjedd, det er det samme som om jordskjelvet skulle ha rammet Barbados, sier Rihanna.

Rihanna

Rihanna under American Music Awards, Nov. 2009

Foto: Matt sayles / Scanpix/AP

Første gang med Bono

Under Haiti-konserten skal hun synge sammen med Jay-Z og for første gang med U2s Bono, og låten de skal synge har foreløpig fått navnet «Stranded».

- Det er første gang jeg synger med Bono, så jeg kommer kanskje til å svime av halvveis ut i sangen, he, he. De ringte meg og spurte om jeg ville være med, og selvfølgelig sa jeg ja..sier Rihanna.

Onsdag 20. sang hun også til inntekt for Haiti. Da var det Oprah Winfrey som ga henne mikrofonen:

Rihanna hos Skavlan 2

Rihanna i 'Skavlan' fredag 22. januar. 2009

Foto: Ragnhild Krovig Karlsen / NRK

Elsker Rihanna-teamet

Til Norge har den unge stjernen med seg et solid team av musikere, make-up-artister og assistenter. Fredrik Skavlan sier han fikk et glimt av en garderobe med 25 antrekk, og spør om hvordan Rihanna er som sjef:

- Jeg liker å være sammen med alle kvinnene i teamet. De er eldre enn meg og jeg ser opp til dem. Vi bruker timer sammen, og kan snakke om ting som «sex og singelliv», sier Rihanna.

Fredag 22. januar kan du se henne i "Skavlan" på NRK 1

Kulturstrøm

 • Kirken: En grusom hendelse midt i Pride-feiringen

  Kirken slår ring om Pride-feiringen, kjærlighet og mangfold etter masseskytingen i Oslo sentrum.

  – Vi våkner til skrekk-meldingen om skudd, drepte og sårede på London pub. Dette burde vært utenkelig. Det er det ikke, skriver kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på Facebook.

  Raaum beskriver angrepet som en sterk kontrast til feiringen av kjærlighet og mangfold, som hun deltok i fredag.

  Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit skriver at han tenker og ber for alle som er rammet.

  – Grusomme hendelser med skyting, drap og alvorlige skader i Oslo sentrum i natt, midt i Pride-feiringen der mange er ute for å feire livet og kjærligheten, skriver han.

  (NTB)

 • Bent Høie: – Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte

  – I dag kan ikke paraden gjennomføres for å feire og kjempe. Det er ikke trygt i følge politiet. Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte og for å vise at kjærligheten alltid vil vinne, skriver Bent Høie på Facebook.

 • Ny mentor i «The Voice»

  Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

  Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

  Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

Flere kulturnyheter