NRK Meny
Normal

Skallet

Vår markering av den avdøde, norske dramatikeren og instruktøren Sverre Udnæs fortsetter. Denne gangen med stykket «Skallet» fra 1977.

Sverre Udnæs
Foto: Foto Tom Martinsen/Dagbladet

Her møter vi Vicky som lever på randen av det totale sammenbrudd. Familien ser henne ikke som noe annet enn et tilfelle.

Hun finner ikke ut av hvem hun selv er, hvem hun kan være i forhold til andre. Hun lengter til dødens lune mørke, samtidig som selvmordet er det hun frykter mest.

70-års jubileum

Sverre Udnæs døde ung, 42 år gammel i 1982, men rakk å gjøre seg sterkt bemerket både som instruktør og dramatiker. Han utfoldet seg både på scenen i TV og på radio.

Syttitallet, som ellers i teatret var preget politiske konflikter og løsninger, ble hos Udnæs til et fokus på det ofte ensomme enkeltmenneskets problemer med seg selv, og med å leve i forhold til andre.

Udnæs var et mangfoldig talent og utfoldet seg både på scenen, i TV og på radio. Som dramatiker kom han tett innpå menneskenes sårbare ensomhet i en moderne tid.

Begge stykkene Radioteatret sender i forbindelse med markeringen av Udnæs’ 70 års fødselsdag, presenterer slike mennesker. Sist søndag var det «Dager gjennom fingre», nå altså «Skallet »fra 1977.

Teknisk regi: Jan Erik Hoel
Musikk: Egil Monn-Iversen
Instruktør: Sverre Udnæs

Medvirkende:

Vicky - Anne-Marie Ottersen
Frank - Kai Remlov
Klaus - Jon Eikemo
Sendes søndag kl. 15.03, og i reprise mandag kl. 21.00
Alle Radioteatrets sendetider her

Minnemarkeringen i Store studio

Bak søndagens arrangement i Store studio står mange av Udnæs' tidligere kolleger og venner fra teater-, litteratur- og fjernsynsmijøet i Norge på 70-tallet.

Det blir klipp fra TV‐produksjoner, dokumentar og intervju, visning av kortfilmen «Lek» og lesning av «I dette hvite lyset» ved Monna Tandberg, Anne Marie Ottersen, Marit Østbye og Kai Remlov.

I forbindelse med jubileet blir også Sverre Udnæs dramatiske verker «Aske», «Visittid» og «I dette hvite lyset» gitt ut på nytt.

Jan Erik Vold vil holde minneord.

Arrangementet er åpent for alle. Fri inngang.