NRK Meny
Normal

Sisi: – Dette er skikkelig kjipt!

Sisi fikk færrest publikumsstemmer og måtte forlate «Stjernekamp» lørdag kveld.

Danser Anette Løbach og Sisi i "Stjernekamp"

Sisi sang låten«When I´m laid in earth» fra operaen Dido & Aaneas. Her er hun avbildet sammen med danser Anette Løbach.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sisi har imponert ekspertpanelet uke etter uke i «Stjernekamp», men lørdag var sangeventyret over for artisten. Til tross for mye skryt fra ekspertene, var det hun som fikk færrest stemmer av seerne lørdag kveld.

Sisi sang låten «When I´m laid in earth» fra operaen Dido & Aaneas.

– Jeg syns du hadde en rørende innlevelse. Du hadde noe å gi oss der. Du synger med hjertet og du vil uttrykke noe. Jeg er imponert over at du har klart dette på en uke, sa operasanger Solveig Kringlebotn, som var ukens sjangerekspert.

Mona B. Riise hadde Sisi som sin favoritt blant kveldens artister. Men publikum var ikke enig med henne, og en skuffet Sisi må forlate konkurransen.

– Det er veldig kjipt å ryke. Samtidig er jeg stolt og fornøyd over å ha kommet så langt. Jeg har lært utrolig mye denne uka her, og jeg gleder meg til å sove uten å bekymre meg. Men jeg gledet meg skikkelig til neste uke, sa Sisi til NRK.no etter sending.

– Det har vært gøy å lære nye sjangere, nye teknikker og å jobbe med så dyktige folk.

Tårer og nerver

Rein Alexander i Stjernekamp

Rein Alexander sang «Nessun dorma» fra operaen Torandot.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Artistene var pyntet til galla på Chateau Neuf lørdag kveld – en kveld som var viet til opera. Dette er noe de seks gjenværende artistene i «Stjernekamp» har gruet seg lenge til, kanskje med unntak av Rein Alexander som endelig var på hjemmebane sjangermessig.

For aldri har nervene vært mer på høykant i forkant av en «stjernekamp»-sending. Å skulle stå foran det norske folk og synge opera på direkten – en helt ukjent og utrolig krevende sangform, har vært en stor påkjenning. Både Rita Eriksen og Sisi var tydelig skjelvne etter å ha opptrådt.

– Det har vært en helt jævlig uke. Jeg har aldri øvd så mye i hele mitt liv, fortalte Sisi med tårer i øynene etter at hun hadde fremført låten «When I´m laid in earth».

– Jeg har grudd meg så mye at jeg ikke har fungert i sosiale sammenhenger den siste uken, forklarer hun for NRK.no.

Hun sier det var en rar opplevelse å synge opera direkte på TV.

– Jeg var så nervøs og så redd. Dette er det fjerneste og mest absurde jeg har gjort noensinne. Å stå på Chateau Neuf og synge opera live på NRK1, liksom!

Rita Eriksen er lykkelig over å ha overstått utfordringen.

– Det er fantastisk å få en ende på denne uken for det har vært helt grusomt.

Rein glede

Rein Alexander åpnet showet med å synge «Nessun dorma» fra operaen Torandot og fikk kjempeapplaus fra publikum.

Både Solveig Kringlebotn og de to andre ekspertene ga ham mye skryt for innsatsen.

– Han gjør det mye bedre enn noen jeg kjenner, så jeg er kjempeimponert. Det var litt for mye vibrato på stemmen for min smak. Men det var rein glede og du synger klokkereint, sa Ole Evenrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jenny Jenssen

Jenny Jenssen sang låten «Habanera» fra Carmen.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Sang for lillebror

Jenny Jenssen var sammen med Sisi den som fikk færrest stemmer, og kom videre med et nødskrik.

– Det er helt utrolig at jeg fortsatt er med videre, men det er kjipt å være på bunnen hver gang, sier Jenny Jenssen som også forrige uke var blant dem med færreste stemmer.

Da uttrykte hun stor glede over å få lov til å være med videre, siden det å synge opera i «Stjernekamp» var hennes største mål. Hun ville synge for den svært operainteresserte lillebroren sin som døde for 14 år siden.

– Det har vært en fantastisk uke, og jeg sang for Trygve i dag, sier hun.

De startet som ti artister, nå er de halvveis. Neste uke er det norsk folkemusikk og reggae som står på menyen. «Stjernekamp» ser du hver lørdag klokken 19.55 på NRK1.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm