NRK Meny
Normal

Simons historie

Den hjemvendte soldaten Simon blir kastet på glattcelle, beskyldt for en avskyelig handling. Med intense avhør og tilbakeblikk blir en skremmende historie fortalt: Simons historie.

Simons historie
Foto: Forsvarets mediesenter / Forsvarets mediesenter / PRT Maimanah

Unge Simon har kommet hjem etter å ha tjenestegjort som sanitetssoldat i Afghanistan.

Han vervet seg fordi han ville redde liv, men perioden i Afghanistan blir langt farligere enn han hadde trodd og han opplever mye som går sterkt inn på han.

Vel hjemme oppsøker han kjæresten Eva, men gjensynet blir ikke som forventet for noen av dem. Simon sliter med hendelser som kanskje er selvopplevd, kanskje ikke. For hva er sannheten? Når han forsøker å fortelle sin historie, først til sine overordnede, dernest til psykologen Edith, er det ingen som tror på det han sier.

Plutselig en natt blir Simon kastet på glattcelle og blir beskyldt for å ha slått og sparket psykologen sin som ligger i koma og svever mellom liv og død. Simon nekter for at dette har skjedd, men etterforsker Irma har god grunn til å tvile på forklaringen hans. Hva har skjedd? Hvilken historie er sann?

Stykket er skrevet av Stig Amdam. Det ble opprinnelig skrevet for scenen og hadde urpremiere på Den Nationale Scene i 2008. Stykket var på turne med Sogn og Fjordane teater våren 2009. Stykket hadde premiere i Radioteatret september 2012.

Om produksjonen:
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Regi: Steinar Berthelsen
Komponister: Frode Haltli og Maja Ratkje
Produksjonsleder: Hege Cathrine Beck Stabell
Produsent: Mette Sapiraa
Lyddesign: Arne Barca

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.