Hopp til innhold

Shining-gitarist gikk på trynet

Shining-gitarist Håkon Sagen endte opp med blod i ansiktet da han skulle prøve på sceneakrobatikk under en konsert i Oslo torsdag kveld. – Det gjør vondt overalt, sier Sagen.

Shining-gitarist Håkon Sagen endte opp med blod i ansiktet da han skulle prøve på sceneakrobatikk under en konsert i Oslo torsdag kveld. Filmet av Anders Børresen fra MONITORmedia som lager en dokumentarfilm om Jørgen Munkeby og Shining.

Det mislykkede stuntet ble foreviget av Anders Børresen fra MONITORmedia som fortiden lager en dokumentarfilm om Jørgen Munkeby og Shining.

Håkon Sagen

Shining-gitarist Håkon Sagen endte opp med et kraftig kutt i pannen og en ordentlig smell i nesa etter fallet. Bildet er tatt på legevakten i Oslo i etterkant av konserten.

Foto: privat

– Jeg var veldig skjelven. Men jeg hadde så mye adrenalin i kroppen, siden vi holdt konsert. Det ble verre dagen etter, sier en sliten og forslått Shining-gitarist, Håkon Sagen.

Torsdag spilte det prisbelønnede jazzmetall-bandet Shining konsert på Parkteatret i Oslo. Konserten var ikke mer enn 15 minutter gammel da Sagen skulle utføre planlagt sceneakrobatikk, som dessverre endte opp på konsertgulvet.

– Jeg hørt at The Dillinger Escape Plan hadde vært oppe på «hylla» og kost seg, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre det samme, sier gitaristen lattermildt.

– Jeg prøvde å hoppe

Sagen planla å ta turen fra scenekanten til et platå på venstresiden av publikum, kalt «hylla», for å spille der i noen minutter. Platået er rundt to meter høyt.

Den eneste måten å komme dit på var å bruke skulderen til Honningbarna-gitarist Christoffer Trædal som bro. Manøveren var planlagt på forhånd, men utførelsen gikk alt annet enn som planlagt.

– Da jeg skulle tilbake så jeg nesten ingenting, siden lyset var rett i ansiktet mitt. Jeg valgte likevel å prøve å hoppe.

Det var ingen god idé.

– Jeg dunket hodet rett i en høyttaler og landet på ryggen. Det gjorde helt latterlig vondt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde etter det, men jeg har sett på film at jeg spratt rett opp på scenen igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dekket av blod

Shining på Månefestivalen

Shining, med tidligere Jaga Jazzist-medlem Jørgen Munkeby i spissen, har vunnet flere store priser for musikken sin siden starten i 1999.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Da Sagen entret scenen var han dekket av blod i ansiktet, men klarte å fullføre låten. Metalljazzbandet var så vidt kommet i gang med konserten, og hadde rundt en time igjen å spille.

Rockerne spiller en ekstremt utfordrende musikksjanger, rent musikalsk. Sagen sier at han er glad bandet akkurat har kommet hjem fra en femukers turné i USA og Europa og er veldig godt innøvd.

– Jeg brukte ekstremt mye krefter på å klare å holde fokus. Jeg vet det ble noen blemmer underveis, men vi bråker så mye at jeg tror ikke noen la merke til det.

– Sagen er flink!

Vokalist og frontfigur Jørgen Munkeby sier at han er imponert over bandkollegaen sin.

– Det går jo ganske så hett for seg på våre konserter, så da er det ikke alltid lett å få meg seg alt. Men jeg hørte fra andre han blødde kraftig fra panna under konserten. Det er jo ganske imponerende i seg selv at Sagen spilte like bra som vanlig. Det var bra det gikk bra! Sagen er flink, skriver han i en e-post til NRK.no.

Etter å ha gjennomført konserten bar det rett på legevakta, der de kunne fortelle musikeren at han overraskende nok ikke hadde fått hjernerystelse. Dette til tross, dagen derpå var ikke like hyggelig.

– Det er veldig vondt i dag. De fleste steder, egentlig, forteller Sagen.

Shining holdt konsert allerede to dager etter, i Kongsberg.

Det mislykkede stuntet ble foreviget av Anders Børresen fra MONITORmedia som fortiden lager en dokumentarfilm om Jørgen Munkeby og Shining.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters