Hopp til innhold

Send oss ditt feriemareritt!

Det ser ut til at vi ikke bør ta turen til utlandet i sommer heller. La oss dele noen dårlige ferieminner med hverandre til trøst.

chevy Chase i filmen «Hjelp, vi må på ferie!» fra 1983. En ferie far i huset har gledet seg stort til - men alt som kan gå galt gjør det. Fra venstre: John Candy, Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Dana Barron og Anthony Michael Hall.

Fra filmen «Hjelp, vi må på ferie!» fra 1983. En ferie far i huset har gledet seg stort til – men alt som kan gå galt gjør det. Fra venstre: John Candy, Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Dana Barron og Anthony Michael Hall.

Foto: Courtesy Everett Collection / NTB

Da den svenske regissøren Ingmar Bergman var ung, tok han en gang med en elskerinne til Paris. Det skulle bli en flott tur, de var stormende forelsket.

En kveld bestemte de seg for å besøke Eiffeltårnet. Helt til topps skulle de, for å kikke på den romantiske utsikten.

Problemet var bare at de tidligere på dagen hadde spist en lumsk lunsj: Flamberte nyrer.

Disse nyrene var åpenbart ikke helt som de skulle, for da Bergman og elskerinnen omsider sto i det øverste tårnet, begynte det å skje saker og ting i magene deres. Voldsomme ting. Det var ingen toaletter i sikte, og da det nyforelskede paret strenet mot heisen for å komme seg ned, oppsto panikken for alvor: Ingen av heisene i Eiffeltårnet var i drift akkurat denne kvelden.

Katastrofen ble et faktum: Bergman og hans kvinne dreit seg ut. Bokstavelig talt. De måtte kave seg ned de uendelige vindeltrappene med buksene fulle av ... ja. Du skjønner. I dagene som fulgte hadde de dass-stafett på det lille værelset de leide, og ble altfor godt kjent med hverandre.

For en deilig ferie!

Kan du hjelpe oss?

Nå, i 2021, er det uansett mange som savner å reise til sommervarmen.

Noen lengter etter å stikke føttene i flipflops før de går ned til strandpromenaden på Kreta. Andre drømmer om frokost på gatekafé i Roma. Mange tenker på å gå lettkledd på restaurant mens sirissene summer, og å drikke deilig vente-øl på flyplassen etter innkjøp av dyr solkrem på taxfree.

Akk, ja.

Vi ønsker å samle inn deres feriemareritt fra utlandet, slik at vi alle kan le litt sammen og tenke at «dette slipper vi i hvert fall i år»!
(I-landsproblemer er som kjent også problemer.)

For hva med feriene der alt gikk galt?

 • Hva med den gangen du hadde innbrudd i bilen, og all bagasjen forsvant?
 • Hva med den gangen da ungen din ble spist opp av veggdyr?
 • Og den gangen da kjæresten din gjorde det slutt på charterferie, og ingen av dere hadde råd til returbillett?

Har du hatt verdens verste ferie?

Send oss gjerne din historie!

Hei!

Jeg skal ta vare på deres beste historier, og skrive en sak som kan gjøre tanken om en «kjedelig» norgesferie lettere å bære. 
På forhånd tusen takk!

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP