Hopp til innhold

Send oss ditt feriemareritt!

Det ser ut til at vi ikke bør ta turen til utlandet i sommer heller. La oss dele noen dårlige ferieminner med hverandre til trøst.

chevy Chase i filmen «Hjelp, vi må på ferie!» fra 1983. En ferie far i huset har gledet seg stort til - men alt som kan gå galt gjør det. Fra venstre: John Candy, Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Dana Barron og Anthony Michael Hall.

Fra filmen «Hjelp, vi må på ferie!» fra 1983. En ferie far i huset har gledet seg stort til – men alt som kan gå galt gjør det. Fra venstre: John Candy, Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Dana Barron og Anthony Michael Hall.

Foto: Courtesy Everett Collection / NTB

Da den svenske regissøren Ingmar Bergman var ung, tok han en gang med en elskerinne til Paris. Det skulle bli en flott tur, de var stormende forelsket.

En kveld bestemte de seg for å besøke Eiffeltårnet. Helt til topps skulle de, for å kikke på den romantiske utsikten.

Problemet var bare at de tidligere på dagen hadde spist en lumsk lunsj: Flamberte nyrer.

Disse nyrene var åpenbart ikke helt som de skulle, for da Bergman og elskerinnen omsider sto i det øverste tårnet, begynte det å skje saker og ting i magene deres. Voldsomme ting. Det var ingen toaletter i sikte, og da det nyforelskede paret strenet mot heisen for å komme seg ned, oppsto panikken for alvor: Ingen av heisene i Eiffeltårnet var i drift akkurat denne kvelden.

Katastrofen ble et faktum: Bergman og hans kvinne dreit seg ut. Bokstavelig talt. De måtte kave seg ned de uendelige vindeltrappene med buksene fulle av ... ja. Du skjønner. I dagene som fulgte hadde de dass-stafett på det lille værelset de leide, og ble altfor godt kjent med hverandre.

For en deilig ferie!

Kan du hjelpe oss?

Nå, i 2021, er det uansett mange som savner å reise til sommervarmen.

Noen lengter etter å stikke føttene i flipflops før de går ned til strandpromenaden på Kreta. Andre drømmer om frokost på gatekafé i Roma. Mange tenker på å gå lettkledd på restaurant mens sirissene summer, og å drikke deilig vente-øl på flyplassen etter innkjøp av dyr solkrem på taxfree.

Akk, ja.

Vi ønsker å samle inn deres feriemareritt fra utlandet, slik at vi alle kan le litt sammen og tenke at «dette slipper vi i hvert fall i år»!
(I-landsproblemer er som kjent også problemer.)

For hva med feriene der alt gikk galt?

 • Hva med den gangen du hadde innbrudd i bilen, og all bagasjen forsvant?
 • Hva med den gangen da ungen din ble spist opp av veggdyr?
 • Og den gangen da kjæresten din gjorde det slutt på charterferie, og ingen av dere hadde råd til returbillett?

Har du hatt verdens verste ferie?

Send oss gjerne din historie!

Hei!

Jeg skal ta vare på deres beste historier, og skrive en sak som kan gjøre tanken om en «kjedelig» norgesferie lettere å bære. 
På forhånd tusen takk!

Kulturstrøm

 • Netflix fortsetter satsningen i Norge i 2024

  Siden 2019 har Netflix hatt filmen «Troll», som ble strømmetjenestens mest sette ikke-engelske-film.

  I 2024 venter flere produksjoner som blant annet filmene «Lakseøya» og «Midtsommarnatt». Filmen «Snøsøsteren», basert på boken med samme navn, samt dramaserien «La Palma» er også ventet.

 • GTA-traileren er sluppet

  En av de mest etterlengtede spill-trailerne på lenge er sluppet. Den gir et glimt av hvordan det blir når GTA kommer tilbake til Vice City.

  Traileren til GTA VI viser en kvinnelig og en mannlig hovedperson – Lucia og Jason – og utspiller seg i og rundt Vice City. Det er spilluniversets svar på Miami.

  Ut fra traileren å dømme fortsetter GTA-serien i samme spor, med raske biler, våpen og muligheten for en kriminell løpebane. Sosiale medier er også viet stor plass i traileren.

  GTA – eller Grand Theft Auto – er en av de mest innbringende spillseriene noensinne. Forrige spill i rekken, GTA V, kom i 2013 og er en av tidenes største suksesser.

  (NTB)