Gjenhør med «Songs About This And That»

Karin Krog og John Surmans tingingsverk til årets VossaJazz ble en stor suksess. Hør hele her!

Video Vossajazz - tingingsverk 2010

Karin Krog under årets VossaJazz.

Til sammen ti låter om «this and that» utgjorde tingingsverket, som duoen Karin Krog og John Surman skrev til årets festival .

Hør hele konserten om igjen: Songs About This And That - hør hele konserten

Krog selv stod for vokalen, mens Surman var på plass med bassklarinett og sopran- og barytonsax. Videre hadde duoen med seg et interessant musikantlag, nemlig vibrafonist Ivar Kolve, Bjørn Klakegg på gitar, Magne Thormodsæter på bass og perkusjonist Stein Inge Brækhus. Surmans landsmann Paul Herwin bidro med lyd og elektronika.

Andre del av konserten kan høres på P2 i Jazzklubben 11. april kl. 22.05 og mandag 12. april kl. 14.03. Eller i NRK Jazz tirsdag 13. april kl. 9.03, 15.03 og 21.03.

John Surman

John Surman

Foto: Geir Birkeland
Magne Thormodsæter, Karin Krog, Ivar Kolve

Magne Thormodsæter, Karin Krog, Ivar Kolve

Foto: Geir Birkeland

Kulturstrøm

 • Eksterne inn i Nobelpris-komité

  For å gjenopprette tilliten til Nobelprisarbeidet har nå fem eksterne litterære fagfolk fått spørsmål om velge neste års nobelprisvinner i litteratur, skriver SVT. De fem som er spurt om å arbeide sammen med fem medlemmer fra Svenska Akademien er: Forfatterne Gun-Britt Sundström og Kristoffer Leandoer, litteraturkritikerne Rebecka Kärde og Mikaela Blomqvist samt oversetteren Henrik Petersen. – Valget av nye, frittstående deltakere innebærer at det skapes avstand til forrige års hendelser, skriver Lars Heinkensten som leder Nobelstiftelsen i en pressemelding. Les deg opp på hvorfor Nobelprisen i litteratur ikke ble delt ut i år i saken under:

 • True Blood-musikalen nærmer seg

  Pilotepisoden til musikal av «True Blood» ble vist på Vulture-festivalen i Los Angeles i helga. Serieskaper Alan Ball røpte at musikalen skiller seg fra boken. – I musikalen er ikke folk klare, så vampyrene ender med å vende tilbake til skapet. Komponist er Nathan Barr. Rollen som Sookie skal spilles av Anna Paquin, som i tv-serien. (NTB)

  Anna Paquin
  Foto: Matt Sayles / Ap
 • Ny kulturmelding etter 15 år

  Fredag kommer den nye kulturmeldingen, formulert etter at Kulturdepartementet fikk innspill på møter i hele landet i fjor. – Meldingen skal se på konsekvenser av blant annet teknologisk utvikling, globalisering, demografiske endringer, samfunnsøkonomiske realiteter og nye forvaltningsstrukturer, heter det på Kulturdepartementets nettside. (NTB)

  Arendalsuka 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix