Hopp til innhold

Se del to av «Slanger i paradis»

I all hovedsak styres all narkotikatrafikk i Norge av 30 mektige bakmenn. «Slanger i paradis» avslører et intrikat organisert miljø av hensynsløse mennesker som sjelden eller aldri blir tatt av politiet.

8 kg heroin som ble beslaglagt på Svinesund tollstasjon.

Beslaglagt heroin.

Foto: Rune Petter Ness, NTB Pluss)

Se «Slanger i paradis», del 2 av 3 i Nett-TV. (Dokumentaren ligger ute i opptak.)

I program to av serien «Slanger i paradis» møter vi 38 år gamle Glenn Bjerke som har vært en av de største importørene av narkotika til Norge gjennom mange år.

Med fare for represalier fra det kriminelle miljøet og nye tiltaler fra påtalemyndighetene, avslører han hvordan narkotikanettverkene i Norge er organisert.

Nye avsløringer

Politiet hevder stadig at det ikke finnes narkotikakarteller i Norge. De mener at det i Norge ikke eksisterer en såkalt mafia, men at narkotikatrafikken i stor grad styres av en del uorganiserte kriminelle.

Aktørene i dette programmet forteller noe helt annet. Mannen som står frem her i denne dokumentaren, hevder at store deler av denne dødelige trafikken er godt organisert og at strukturen i organisasjonen kan best sammenlignes med en moderne bedrift.

Mannens påstander blir ettergått i programmet. Flere andre kriminelle står fram og underbygger det 38-åringen hevder. Til og med en politikilde som har jobbet med organisert narkotikatrafikk i en årrekke, gir bakmannen støtte.

Populær del 1 av «Slanger i paradis»

Del 1 av serien, der November Film gikk inn i Norges prostitusjonsmiljø skapte debatt etter at filmskaperne brukte skjult kamera for å vise kjøp av sex. NRKs publikumsservice fikk reaksjoner fra seere som ikke likte bildene av horekunder som kjøpte sex, reaksjoner November Films produsent Kjetil Johnsen forstår, men:

- Her måtte det til for å vise kjøp og salg av sex.

I skrivende stund har «Slanger i paradis» del 1 vært spilt av over 200.000 ganger i NRKs Nett-TV. Episoden ble spilt av over 130.000 ganger på de første 48 timene i Nett-TV, det er rekord for ett enkeltklipp på nrk.no.

Se den omstridte dokumentaren om prostitusjon i Norge HER .
Se også: Prostituert tjener 150.000 i måneden | NRK programsider: «Slanger i paradis»

Om serien

Kjetil Johnsen

Kjetil Johnsen, produsent i November, er ansvarlig for «Slanger i paradis»-serien.

Foto: NRK

Dokumentarserien «Slanger i paradis» er i tre deler og handler om organisert kriminalitet i Norge. Seriens tittel henspeiler på de kriminelle som forsyner seg grovt av de materielle godene i Norge. Samtidig blir mange påført store tap og utsatt for psykisk og fysisk vold.

Serien er produsert av Novemberfilm som har arbeidet med serien i to år.

Kulturstrøm

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP
  • Nye rekordar for Swift

    Aldri før har eit album blitt strøyma så mykje på ei veke som Taylor Swifts «The Tortured Poets Department». Utgjevinga gjekk rett til topps på Billboard-lista.

    Musikkmagasinet sjølv omtaler det som «ein historisk debut på nummer 1».

    Albumet med 16 låtar blei gitt ut 19. april. To timar seinare overraska Swift fansen ved å sleppe 15 låtar til, og kunngjorde at det var eit dobbeltalbum.

    I veka fram til og med 25. april blei det selt 2,61 millionar såkalla albumekvivalentar. Av dette var 1,91 millionar tradisjonelt albumsal, inkludert digitale nedlastingar, CD-ar, kassettar og heile 859.000 vinylplater.

    Dette er det høgaste talet vinylkopiar av eit album som er selt på ei veke i moderne tid, opplyste Billboard.

    (NTB)

    Taylor Swift