NRK Meny
Normal

Sandemose, Aksel

1899 - 1965. Født i Danmark, bosatt i Norge fra 1930. Forfatter. Debuterte på dansk i 1923, og på norsk i 1931 med "En sjømann går i land". Kjent som jantelovens far. Utga tidsskriftene "Fesjå" og "Årstidene" hvor han også selv skrev en rekke essays og artikler.

Aksel Sandemose
Foto: NRK

Bibliografi

1923 Fortællinger fra Labrador (noveller)

1924 Storme ved Jævndøgn (noveller)

1924 Ungdomssynd (roman)

1924 Mænd fra Atlanten (roman)

1927 Klabautermannen (roman)

1928 Ross Sane (roman)

1931 En sjømann går i land (roman)

1933 En flyktning krysser sitt spor (roman)

1936 Vi pynter oss med horn (roman)

1937 Det stod en benk i haven (roman)

1937 Sandemose forteller (roman)

1938 Brudulje (roman)

1939 September (noveller)

1940 Fortellinger fra andre tider (roman)

1944 Det svundne er en drøm (roman)

1945 Tjærehandleren (roman)

1946 Agnes min deilige sommerfugl (noveller)

1949 Alice Atkinson og hennes elskere (roman)

1950 Eventyret fra kong Rascall den syttendes tid om en palmegrønn øy (roman)

1958 Varulven (roman)

1961 Felicias bryllup (roman)

1963 Mytteriet på barken Zuidersee (roman, omarbeidet utgave

av «Ungdomssynd»)

1965 Dans, dans Roselill (noveller)