Så var det over

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Så er eventyret Himmelblå over. Tre sesonger, 24 episoder. Få med deg oppsummeringen av siste sesong og les løsningen på bildekonkurransen her. OBS! Ikke les denne artikkelen hvis du vil vente til neste søndag med å se episoden på TV!

Endelig er gåten om Kim avslørt. I kveld kunne hele Norge høre historien om hvordan han ble plukket opp av en seilbåt og ble med helt til Shetland. Der har han bodd, mens Ylvingene sakte har vent seg til at han ble borte. Alle, bortsett fra Robin.

Så var det også Robin som sammen med Roland kom til Shetland, med en seilbåt som skulle leveres der. Først da fortale Roland om brevet han hadde funnet under brygga, det som var fra Kim.

De to lyktes i å spore opp Kim, og gjenforeningen ble sterk for alle.

Heidundrende feiring

Rett etter kveldens TV-sending ble også siste episode lagt ut på nett, som et tilbud til de som ikke greier å vente til neste helgs TV-sending.

Der kunne man se en heidundrende feiring av at Ylvingen overlevde vindmølletrusselen. Det skjedde etter at Leif Grøndahl og datteren Ida fant en gammel båt i myra, så gammel at den kanskje har ligget der i mange hundre år.

Iris og Gaute

Iris ble forelsket i Gaute, før han ga henne sin første kjærlighetssorg.

Foto: Liv Ask / NRK

Oppdagelsen av fortidsminnet gjorde at Leif kunne varsle arkeologer, og stanse arbeidet med vindkraftprosjektet. Å slåss mot vindmøller er noe de færreste anbefaler. Men ylvinger skal man ikke spøke med!

Sesong full av gåter

Tredje og siste sesong av Himmelblå har inkludert den store kjærligheten (møtet mellom Karoline og Thomas).

Vi har også opplevt den tapte kjærligheten (Roy og Rakel skilte lag), den store lottopremien (Roy vant 5 millioner), den første kjærligheten og kjærlighetssorgen (Elvira møtte Gaute, som reiste fra henne like fort) og den store reisen (da Roland og Robin fant Kim).

Roy jubler over lottomillioner

Roy vant i Lotto, og alle jublet med. Hva han brukte pengene til fikk du vite i slutten av aller siste episode.

Foto: Liv Ask / NRK

Det var også sesongen da vi endelig ble kjent med Marits eks-mann Terje, og skjønte at han egentlig var en veldig hyggelig fyr - dog med en lei tendens til bindingsangst.

Når siste Himmelblå-episode er over er også alle de skjulte gåtene og hemmelighetene i seriebildet avslørt. Under får du lista med en oppsummering av alle de ti gåtene. Eller du kan utforske øverste bilde ved å dra musen over.

Karoline og Thomas

Brynjar ble hentet i helikopter, og mislyktes med whiskyprosjektet sitt. Det var to av gåtene du kunne finne i bildekonkurransen. Thomas og Stinas store kjærlighet var en annen.

Foto: Ronny Eikeset / NRK

Men først må vi ile til og presisere at seernes forslag har vært særdeles spennende og interessant lesning. Mange har sett ting og symboler som ikke var tiltenkt noen spesiell mening, og som helt åpenbart godt kunne vært på en slik liste. Vi er imponert!

10 gåtefulle ting

 1. Robins t-skjorte. Er egentlig Kims, og Robin holdt Kim levende med å bruke den.
 2. Lottokupongen i garnet ved Roy er et hint om at Roy skulle bli lottomillionær denne sesongen.
 3. Brevet i hånda til Roland er et brev fra Kim.
 4. Prestekragen i hånda til Karoline - "elsker, elsker ikke" - som peker fram mot det problematiske forholdet til Thomas.
 5. Lekevindmøllene rundt Malin, Thomas og Stina - et symbol på de ekte vindmøllene som skal true Ylvingen.
 6. Steingjerdet - et eldgammelt fortidsminne, og et symbol på at fortidsminner skal bli det som redder Ylvingen fra vindmøllene.
 7. Helikopteret - reddet Brynjar da han fikk hjerteproblemer.
 8. Whiskytønnene - et symbol på Brynjars store drøm om whiskyproduksjon på Ylvingen, men whiskyen som renner ut av den ene tønna viser at drømmen renner ut i ingenting.
 9. Barkebåten - symboliserer en reise med båt fra Norge til en øy i havet (Shetland, selvsagt)
 10. N33 på seilet - N=Norge, mens bokstavene K-I-M finner du på plassene 11, 9 og 13 i alfabetet. Og 11+9+13=33. KIM=33!

  Mandag kårer vi to vinnere, en som har imponert oss mest i forhold til den lista du ser over, men også en vinner som har levert et godt svar, med løsninger vi ikke hadde sett for oss selv. Begge får Himmelblåbildet, med bilde av seg selv innfelt blant Himmelblå-stjernene!

I tillegg kårer vi fem gode bidrag som får en DVD-pakke hver, og fem tilfeldige vinnere som får et hyggelig Himmelblå-minne: en bagasjetag med Himmelblå-logo på.

Kulturstrøm

 • Gigantunderskudd for The Sun

  Den britiske tabloidavisa The Sun gikk 68 millioner pund, 820 millioner kroner, i underskudd i fjor. Hovedårsaken er ikke fallende salg, men flere forlik med kjente og ukjente briter som har fått mobiltelefonene sine hacket, skriver The Guardian.

  "Megxit" skriver The Sun på forsiden torsdag.
  Foto: Faksimile The Sun
 • Kjendiser støttet Assange i London

  Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham.

  Britain Assange Protest
  Foto: Alberto Pezzali / AP