Røvernes eget språk

Det høres ut som babling, men egentlig er røverspråket lett å lære.

Per Olav snakker røverspråk
Foto: NRK

I begynnelsen av sendingen om spioner og koder snakket Per Olav et rart språk som høres ut som et skikkelig tullespråk, men røverspråket er egentlig et kodespråk, og det er ganske lett å lære.

SE: Per Olav snakker røverspråk

For å snakke røverspråket, så dobler du alle konsonantene i ordene du bruker, og putter en o mellom dem. Per Olav blir da for eksempel til "Pop-e-ror O-lol-a-vov".

For å gjøre det vanskeligere å skjønne hva du sier, så kan du også legge trykk på andre stavelser i ordet enn du vanligvis ville gjort, for eksempel på "pop" og "lol".

Hvis du har lest Astrid Lindgrens bøker om Mesterdetektiv Blomkvist, kjenner du nok røverspråket allerede, for det var disse bøkene som gjorde språket populært, særlig blant barn.

Lurer du på hva Per Olav sa? Sjekk her

Kulturstrøm

  • Bernies votter er blitt populære

    Vottene Bernie Sanders hadde på under innsettelsen av Joe Biden, stjal mye av oppmerksomheten under seremonien. Mange vil strikke vottene som var en gave til senatoren fra en lærer i Vermont.

  • Skal lage spenningsfilm om korona

    Fantefilm har fått 250.000 kroner i utviklingsstøtte til spenningsfilmen «C19» som tar utgangspunkt i koronapandemien. Pengene kommer fra Norsk filminstitutt, skriver Dagsavisen. Fantefilm har tidligere laget kinofilmene «Bølgen» og «Skjelvet».