Røvernes eget språk

Det høres ut som babling, men egentlig er røverspråket lett å lære.

Per Olav snakker røverspråk
Foto: NRK

I begynnelsen av sendingen om spioner og koder snakket Per Olav et rart språk som høres ut som et skikkelig tullespråk, men røverspråket er egentlig et kodespråk, og det er ganske lett å lære.

SE: Per Olav snakker røverspråk

For å snakke røverspråket, så dobler du alle konsonantene i ordene du bruker, og putter en o mellom dem. Per Olav blir da for eksempel til "Pop-e-ror O-lol-a-vov".

For å gjøre det vanskeligere å skjønne hva du sier, så kan du også legge trykk på andre stavelser i ordet enn du vanligvis ville gjort, for eksempel på "pop" og "lol".

Hvis du har lest Astrid Lindgrens bøker om Mesterdetektiv Blomkvist, kjenner du nok røverspråket allerede, for det var disse bøkene som gjorde språket populært, særlig blant barn.

Lurer du på hva Per Olav sa? Sjekk her

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment