Røvernes eget språk

Det høres ut som babling, men egentlig er røverspråket lett å lære.

Per Olav snakker røverspråk
Foto: NRK

I begynnelsen av sendingen om spioner og koder snakket Per Olav et rart språk som høres ut som et skikkelig tullespråk, men røverspråket er egentlig et kodespråk, og det er ganske lett å lære.

SE: Per Olav snakker røverspråk

For å snakke røverspråket, så dobler du alle konsonantene i ordene du bruker, og putter en o mellom dem. Per Olav blir da for eksempel til "Pop-e-ror O-lol-a-vov".

For å gjøre det vanskeligere å skjønne hva du sier, så kan du også legge trykk på andre stavelser i ordet enn du vanligvis ville gjort, for eksempel på "pop" og "lol".

Hvis du har lest Astrid Lindgrens bøker om Mesterdetektiv Blomkvist, kjenner du nok røverspråket allerede, for det var disse bøkene som gjorde språket populært, særlig blant barn.

Lurer du på hva Per Olav sa? Sjekk her

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.