Hopp til innhold

...and ACTION!

Nå kan du være flue på veggen og se glimt av hvordan Newtons opptaksteam jobber når vi lager program.

Solveig Hareide, Jan Tore Volden og politihunden Rasmus

TAR SOLVEIG: Politimannen Jan Tore Volden har full kontroll over hunden sin Rasmus selv om det ser dramatisk ut for Solveig Hareide i denne scenen fra innspillingen til et Newtonprogram som handler om sinne.

Foto: NRK

Selv om hele redaksjonen bidrar til programmene både med planlegging og tilrettelegging, er det likevel bare tre personer som drar ut og filmer, nemlig Solveig, en fotograf og en som er regi-ansvarlig.

Er du nysgjerrig på hvordan vi gjør det? I denne korte videoen får du se noen glimt av arbeidet som ligger bak en halvtimes Newtonprogram.

SE VIDEO: Bakomfilm: Newton-opptak med politihund

SE OGSÅ: Bakomfilm: Newton sprenger en bil

Hils på oss i redaksjonen: Her er vi

Har du ris eller ros til programmet, eller ideer til hva Newton bør handle om til høsten? Skriv e-post til Newton .

Newtonopptak

FILMING FOR NEWTON: Fotografen vår (i rød jakke) har kledd seg godt for en hel arbeidsdag ute i kulda. I tillegg må han ha med seg en god del teknisk utstyr. I bakgrunnen holder Solveig på å bli venn med politihunden Rasmus. Det kan trenges, for under selve opptaket skal hunden springe etter Solveig og bite henne for å få henne til å stoppe!

Foto: NRK

Her kan du se det ferdige innslaget med Solveig og politihunden Rasmus.

SE VIDEO: Sint politihund

Kulturstrøm

 • Zelenskyj talte til Cannes-festivalen

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via video til filmfestivalen i Cannes, som opna tysdag.

  – Til slutt vil hatet forsvinne, og diktatorane vil døy, sa han i den overraskande talen under opninga av den 75. filmfestivalen i Palais des Festivals i Cannes.

  I talen refererte han til makta av filmen under andre verdskrig, og han nemnde spesifikt Charlie Chaplins film «Diktatoren», som gjorde narr av nazileiaren Adolf Hitler.

  – Vi treng ein ny Chaplin i dag for å bevise at filmen ikkje har mista stemma si, sa han i talen, som han fekk ståande applaus for.

  Krigen i Ukraina blir eit dominerande tema på festivalen, og ein dag er reservert for ukrainske filmskaparar. Dokumentarfilmen «Mariupolis 2» av den litauiske filmskaparen Mantas Kvedaravicius som vart drepe av russiske styrkar i april, blir vist spesielt. (NTB)

  Volodymyr Zelenskyj taler til filmfestivalen i Cannes 17. mai 2022
  Foto: Vianney Le Caer / AP
 • Cezinando dømmes til samfunnsstraff

  Mandag møtte artist Kristoffer Cezinando Karlsen i Oslo tingrett i en såkalt tilståelsessak.

  Rapperen ble dømt til 120 timers samfunnsstraff etter møbel-tyverier.

  26-åringen er siktet for fem tyverier av møbler verdt rundt 380.000 kroner. Flere av møblene er levert tilbake, ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen.