Sellerirot. (Foto: Bama)
Selleriroten er en skjult perle. Ikke nok med at du får rot, stilk og selleriblader, men den er også sunn, slankende og flott å se på.
Tøft med rot!
- Det er kjempetøft å bruke selve roten til å sette smak på suppen, hevder Lars Barmen.
Du ganske enkelt skreller roten og kutter den i terninger. Så freser du den gylden i steikepanna, tilsetter kraft og koker bitene helt møre. Deretter kjøres den en omgang i kjøkkenmaskinen, og voila! Du har en nydelig, søt, nøttesmak i sellerisuppen.
Samme metoden kan du også bruke på persilleroten: Kok den mør, fres den i panna med litt smør og brunt sukker. Dermed får du frem den fine, søte smaken som kjennetegner rotgrønnsakene akkurat på denne årstiden.
Persillerot. (Foto: Bama)
Er raspede gulrøtter kjedelige?
- Neida, absolutt ikke, sier Barmen.
En ny vri på råkostsalaten er å bruke appelsin eller limejuice i stedet for sukker og eddik. Det er også kjempegodt å steke gulrøttene som beskrevet og tilsette karve.
- Du kan også koke gulrøttene med frisk ingefær. Det er nydelig til stekt fisk, spesielt laks, sier en engasjert Lars Barmen.
Gulrøtter. (Foto: Bama)
Han oppfordrer oss til å fråtse i høstens grønnsaker. Akkurat nå er de på sitt aller beste. Det er bare å prøve enten blomkål, brokkoli, gulrøtter, selleri eller persille!