NRK Meny
Normal

Robert Hardy fra Harry Potter-filmene er død

Hardy spilte rollen som magiminister Kornelius Bloeuf i de verdenskjente filmene.

Robert Hardy

LANG KARRIERE: Robert Hardy kjent som magiminister Kornelius Bloeuf i Harry Potter-filmene døde torsdag.

Foto: Nick Ansell / AP

Den britiske skuespilleren døde torsdag. Han ble 91 år gammel. Robert Hardy ble født i 1925 og har hatt en lang karriere innen teater og film.

Hardy begynte sin karriere på scenen rett etter andre verdenskrig, hvor han spilte en rekke roller i Shakespear-oppsetninger i England.

Senere har han medvirket som veterinæren Siegfried Farnon i TV-serien «All Creatures Great and Small» fra 1978 til 1990. Hardy har i tillegg spilt rollen som den britiske statsministeren Winston Churcill en rekke ganger.

Mest kjent er han derimot fra Harry Potter-universet. Magiminister Kornelius Bloeuf huskes fra filmene med sin karakteristiske bowlerhatt og dress.

Robert Hardy fikk tre barn, Paul, Justine og Emma. Det er familien som har gått ut med budskapet om at skuespilleren har gått bort.

Kulturstrøm

 • Lang Lang er tilbake

  Den klassiske musikkens superstjerne, pianisten Lang Lang, er tilbake på konsertscenen etter 15 måneder med betennelse i armen. Flere har spekulert i om karrieren var over. Comebacket skjer på Tangelwood-festivalen i USA 6. juli, melder Slipped Disc

  Lang Lang
  Foto: ANGELA WEISS / Afp
 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold

Flere kulturnyheter