Robert Hardy fra Harry Potter-filmene er død

Hardy spilte rollen som magiminister Kornelius Bloeuf i de verdenskjente filmene.

Robert Hardy

LANG KARRIERE: Robert Hardy kjent som magiminister Kornelius Bloeuf i Harry Potter-filmene døde torsdag.

Foto: Nick Ansell / AP

Den britiske skuespilleren døde torsdag. Han ble 91 år gammel. Robert Hardy ble født i 1925 og har hatt en lang karriere innen teater og film.

Hardy begynte sin karriere på scenen rett etter andre verdenskrig, hvor han spilte en rekke roller i Shakespear-oppsetninger i England.

Senere har han medvirket som veterinæren Siegfried Farnon i TV-serien «All Creatures Great and Small» fra 1978 til 1990. Hardy har i tillegg spilt rollen som den britiske statsministeren Winston Churcill en rekke ganger.

Mest kjent er han derimot fra Harry Potter-universet. Magiminister Kornelius Bloeuf huskes fra filmene med sin karakteristiske bowlerhatt og dress.

Robert Hardy fikk tre barn, Paul, Justine og Emma. Det er familien som har gått ut med budskapet om at skuespilleren har gått bort.

Kulturstrøm

  • Atwood og Evaristo vant Booker-pris

    Margaret Atwood og Bernardine Evaristo har vunnet den prestisjefulle Booker-prisen for bøkene «The Testaments» og «Girl, Woman, Other». Atwood blir den andre kvinnen i historien til å vinne Booker-prisen to ganger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  • A-ha kommer til Stavanger

    A-ha utvider verdensturneen sin og kommer til Stavanger og DNB Arena 24. november 2020. Bandet, som er blant norsk musikks aller største internasjonale suksesser, spiller også i Bodø, Trondheim og Oslo på samme turné.

    a-ha
    Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters