Normal

Robert Hardy fra Harry Potter-filmene er død

Hardy spilte rollen som magiminister Kornelius Bloeuf i de verdenskjente filmene.

Robert Hardy

LANG KARRIERE: Robert Hardy kjent som magiminister Kornelius Bloeuf i Harry Potter-filmene døde torsdag.

Foto: Nick Ansell / AP

Den britiske skuespilleren døde torsdag. Han ble 91 år gammel. Robert Hardy ble født i 1925 og har hatt en lang karriere innen teater og film.

Hardy begynte sin karriere på scenen rett etter andre verdenskrig, hvor han spilte en rekke roller i Shakespear-oppsetninger i England.

Senere har han medvirket som veterinæren Siegfried Farnon i TV-serien «All Creatures Great and Small» fra 1978 til 1990. Hardy har i tillegg spilt rollen som den britiske statsministeren Winston Churcill en rekke ganger.

Mest kjent er han derimot fra Harry Potter-universet. Magiminister Kornelius Bloeuf huskes fra filmene med sin karakteristiske bowlerhatt og dress.

Robert Hardy fikk tre barn, Paul, Justine og Emma. Det er familien som har gått ut med budskapet om at skuespilleren har gått bort.

Kulturstrøm

 • Dato klar for Downton Abbey-filmen

  Deadline.com og en rekke andre amerikanske medier melder at datoen for når Downton Abbey-filmen kommer er klar: 20. September, 2019. Downton Abbey-TV-serien er et historisk drama som er sendt i over 100 land og har vunnet en rekke priser.

  Downton Abbey
  Foto: Carnival Film & Television Ltd
 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters