Robert Hardy fra Harry Potter-filmene er død

Hardy spilte rollen som magiminister Kornelius Bloeuf i de verdenskjente filmene.

Robert Hardy

LANG KARRIERE: Robert Hardy kjent som magiminister Kornelius Bloeuf i Harry Potter-filmene døde torsdag.

Foto: Nick Ansell / AP

Den britiske skuespilleren døde torsdag. Han ble 91 år gammel. Robert Hardy ble født i 1925 og har hatt en lang karriere innen teater og film.

Hardy begynte sin karriere på scenen rett etter andre verdenskrig, hvor han spilte en rekke roller i Shakespear-oppsetninger i England.

Senere har han medvirket som veterinæren Siegfried Farnon i TV-serien «All Creatures Great and Small» fra 1978 til 1990. Hardy har i tillegg spilt rollen som den britiske statsministeren Winston Churcill en rekke ganger.

Mest kjent er han derimot fra Harry Potter-universet. Magiminister Kornelius Bloeuf huskes fra filmene med sin karakteristiske bowlerhatt og dress.

Robert Hardy fikk tre barn, Paul, Justine og Emma. Det er familien som har gått ut med budskapet om at skuespilleren har gått bort.

Kulturstrøm

 • Ukens beste låter

  Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

  Arctic Monkeys
  Foto: Presse
 • Norsk regi på Netflix-kultserie

  Den «Sonja»-aktuelle regissøren Anne Sewitsky var nylig i Sør-Afrika for å gjøre en episode av Netflix-kultserien «Black Mirror» - som en av ytterst få kvinnelige «Black Mirror»-regissører: I forrige sesong hadde Jodie Foster regi på en episode.

  Anne Sewitsky
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix