Rekordkø?

En feilparkert bil skapte forsinkelser og en enorm kø før bryggekonserten på Notodden lørdag.

Det utviklet seg en enorm kø utenfor den tradisjonelle bryggekonsrten på Notodden Bluesfestival 2009.

Det utviklet seg en enorm kø utenfor den tradisjonelle bryggekonsrten på Notodden Bluesfestival.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Noora Noor og Kid Andersen på Notodden Bluesfestival 2009

Noora Noor og produsent og gitarist Kid Andersen på scenen under bryggekonserten.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK
Beth Hart på Notodden Bluesfestival 2009

Beth Hart, her under hennes konsert kvelden før, var muligens det navnet som trakk aller flest publikummere til brygga lørdag.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Det var en enorm oppslutning om å komme seg tidlig inn på den tradisjonelle bryggekonserten under årets Notodden Bluesfestival.

MER: Alt om bluesen på Notodden!

I år hadde festivalen stablet opp Noora Noor, Beth Hart og Buddy Guy som trekkplastre til å underholde ved Heddalsvannets bredd.

Køen foran inngangen strekte seg flere hundre meter før dørene ble åpnet lørdag formiddag, og de fleste var kommet for å se Beth Hart.

Lite tvil om godt salg

Bryggekonserten var ikke utsolgt før festivalen startet torsdag, men hadde passert fjorårets salg helgen før festivalen. Men at det ville bli utsolgt denne solfylte lørdagen, var det liten tvil om.

Køen fra bryggeområdet strakk seg flere hundre meter, helt fram til jernbanestoppet og undergangen opp til byen. At køen var blitt så lang skyldtes delvis at åpningen av området var blitt utsatt, på grunn av en feilparkert bil. Men trolig også det gode været, som gjorde at folk møtte opp i god tid.

Og hvem som var favoritten var det heller ikke mye tvil om.

Favoritten

- Beth Hart, var det korte og konsise svaret vi fikk fra de fleste da vi spurte folk i køen om hva de gledet seg aller mest til.

- Jeg liker den musikalske stilen hennes, sa en av de som var på vei inn på bryggeområdet.

Konserten startet omtrent da den skulle, til tross for forsinkelsen med åpningen av området. Derfor var det fortsatt lang kø til godt ut i den første konserten. Men heldigvis for de som ennå ikke hadde kommet seg inn fikk arrangøren et strømproblem, og konserten måtte ta noen minutters pause.

Kulturstrøm

 • Duran Duran-bassist smittet

  John Taylor (59) har testet positivt for koronaviruset, men er på bedringens vei. Det var Variety som først fanget opp musikerens melding på Facebook. Her skriver Taylor at han fikk bekreftet virussykdommen for tre uker siden, og at han siden har vært i karantene.

  DEAR FRIENDS OF MINE after giving some thought to this, I have decided to share with you that I tested positive with...

  Publisert av Duran Duran  Søndag 5. april 2020
 • Bond-skuespiller død

  Den britiske skuespilleren Honor Blackman er død, 94 år gammel. Hun er blant annet kjent for rollen som Pussy Galore i James Bond-filmen «Goldfinger». Blackman døde mandag av naturlige årsaker i sitt hjem i Sussex, opplyser familien. (NTB)

  Sean Connery og Honor Blackman
  Foto: AP/Scanpix