Reklame på nrk.no

Bør nettsidene til NRK være helt reklamefrie?

VG Nett og NRK.no
Foto: Skjermdump

Lytt til: Kurer 162: Reklame på nrk.no

Denne gangen handler Kurer om reklamen på nettsidene til NRK. Konkurrentene frykter konkurransen fra et stadig voksende nettsted og mener at annonsekronene ikke bør gå til NRK som også får lisenspenger.

Sjefredaktør i VG Nett, Espen Egil Hansen, kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, førsteamanunesis Hallvard Moe og kulturminister Anniken Huitfeldt er blant dem som belyser temaet i denne utgaven av Kurer.

Kulturstrøm

  • Spilledirektør beklager heterotvang

    I den nyeste utviklingen av dataspillet «Assassin’s Creed Odyssey», tvinger historien to av hovedpersonene, Kassandra og Alexios, til å inngå tradisjonelt ekteskap. Fansen har reagert kraftig, ettersom historien ellers har tillat spillere selv å velge hvilken legning de vil anta i universet. Det melder magasinet Polygon. Spillskaperne har beklaget, og lover at Kassandra og Alexios ikke vil bli nødt til å bli værende i et heterofilt ekteskap videre i handlingen.

    Fra spillet Assassin's Creed Odyssey
    Foto: Ubisoft Quebec/Ubisoft
  • Strengere filmsensur i UK

    Det britiske filmtilsynet, BBFC, har strammet inn på aldersgrensen på kinofilmer, melder The Guardian. Fra nå av vil filmer med voldtektsscener og annen seksuell vold få 15-års grense heller enn 12-årsgrense. Innstramningen kommer som et resultat av en spørreundersøkelse blant over 10.000 personer. Resultatet viste et tydelig ønske blant publikum om strengere sensur for seksuell vold på film.

Flere kulturnyheter