Hopp til innhold

Renate Reinsve: – Nå er det ferie!

– Jeg gleder meg veldig til å sette meg ned og forstå hva som har skjedd, og til å ta det litt med ro, sier 33-åringen som akkurat har landet i Norge.

Renate Reinsve

Renate Reinsve på Gardermoen i Oslo.

Foto: NRK

– Nå skal jeg bare sitte ned rolig og ta meg en kopp kaffe.

– Nå er det litt ferie, sier Renate Reinsve som vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle på Filmfestivalen i Cannes i 2021 for sin rolle i Joachim Triers filmkomedie Verdens verste menneske.

I dag landet hun hjemme i Norge.

Renate Reinsve (33) har tatt Cannes med storm og blitt sammenlignet med Natalie Portman. Suksessen kan være starten på en internasjonal karriere.

33-åringen forteller at hun nå har oppnådd drømmerollen sin.

– Å spille i denne filmen er nok, og at den også kom så langt på filmfestivalen i Cannes.

– I tillegg vant en pris for den rollen – det er så stort, sier en smilende skuespillerinne.

Videre skryter hun av manusforfatterne Eskil Vogt og Joachim Trier, og resten av teamet hun har jobbet med. Det er ingen tvil om at hun har hatt det gøy i Cannes denne uken og under innspillingen som har foregått det siste året.

– Jeg har følt meg overveldet hele uken, nå er jeg «beyond»-overveldet.

Den 33 år gamle skuespilleren fra Solbergelva i Drammen har tidligere spilt i serier og filmer som «Best før» med Linn Skåber, «Nesten voksen» med blant andre Jenny Skavlan, og sammen med Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i Oslo, 31. august.

Tre damer står tett ved siden av hverandre

Bilde fra Nesten voksen der hun spilte med blant annet Jenny Skavlan.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«Verdens verste menneske» har en tematisk tilknytning til filmene «Reprise» og «Oslo, 31. august», og disse blir ofte sett på som en slags løs trilogi.

Det er en god avslutning på Joachim Triers Oslo-trilogi, skriver Filmpolitiet som har gitt filmen terningkast 6.

Kulturstrøm

 • Politiet etterforskar trugsel mot J. K. Rowling etter Rushdie-tweet

  Politiet i Scotland etterforskar ei melding om trugslar retta mot forfattar J. K. Rowling etter at ho la ut ei fordømmande melding om knivstikkinga av forfattar Salman Rushdie på Twitter. Det melder Reuters.

  Harry Potter-forfattaren skreiv at ho følte seg veldig kvalm etter at ho høyrde om knivstikkinga, og at ho håpa det vil gå bra med Rushdie. Ein brukar svarte «Ikkje bekymra deg, du er neste».

  Seinare tvitra ho at Twitter ikkje meinte at meldinga var i strid med deira retningslinjer, og deretter at politiet var involvert i saka.

  J.K. Rowling tvitrer: Feeling very sick right now. Let him be ok. 
Anonymisert bruker svarer: Don't worry you are next
  Foto: Skjermdump / Twitter
 • Rushdies bøker på salgstoppen igjen

  Knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie har utløst fornyet interesse rundt bøkene hans, som nå inntar toppen på salgslistene.

  Ulike utgaver av Rushdies bok «Sataniske vers» fra 1988 – en bok som av iranske ledere er blitt anklaget for å være blasfemisk og som har utløst oppfordringer til å drepe ham – inntok lørdag de tre øverste plassene på Amazons «Movers & Shakers»-liste. (NTB)