Renate Reinsve: – Nå er det ferie!

– Jeg gleder meg veldig til å sette meg ned og forstå hva som har skjedd, og til å ta det litt med ro, sier 33-åringen som akkurat har landet i Norge.

Renate Reinsve

Renate Reinsve på Gardermoen i Oslo.

Foto: NRK

– Nå skal jeg bare sitte ned rolig og ta meg en kopp kaffe.

– Nå er det litt ferie, sier Renate Reinsve som vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle på Filmfestivalen i Cannes i 2021 for sin rolle i Joachim Triers filmkomedie Verdens verste menneske.

I dag landet hun hjemme i Norge.

Renate Reinsve (33) har tatt Cannes med storm og blitt sammenlignet med Natalie Portman. Suksessen kan være starten på en internasjonal karriere.

Oslo pictures

33-åringen forteller at hun nå har oppnådd drømmerollen sin.

– Å spille i denne filmen er nok, og at den også kom så langt på filmfestivalen i Cannes.

– I tillegg vant en pris for den rollen – det er så stort, sier en smilende skuespillerinne.

Videre skryter hun av manusforfatterne Eskil Vogt og Joachim Trier, og resten av teamet hun har jobbet med. Det er ingen tvil om at hun har hatt det gøy i Cannes denne uken og under innspillingen som har foregått det siste året.

– Jeg har følt meg overveldet hele uken, nå er jeg «beyond»-overveldet.

Den 33 år gamle skuespilleren fra Solbergelva i Drammen har tidligere spilt i serier og filmer som «Best før» med Linn Skåber, «Nesten voksen» med blant andre Jenny Skavlan, og sammen med Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i Oslo, 31. august.

Tre damer står tett ved siden av hverandre

Bilde fra Nesten voksen der hun spilte med blant annet Jenny Skavlan.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«Verdens verste menneske» har en tematisk tilknytning til filmene «Reprise» og «Oslo, 31. august», og disse blir ofte sett på som en slags løs trilogi.

Det er en god avslutning på Joachim Triers Oslo-trilogi, skriver Filmpolitiet som har gitt filmen terningkast 6.

Kulturstrøm

 • Journalister angrepet i Kina

  - Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter.

  BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere.

  - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC.

  BBC News Press Team
  Foto: Utklipp fra Twitter
 • Pink hyller strandhåndballjentene

  Den amerikanske artisten Pink skriver på Twitter at hun er stolt av det norske kvinnelaget i strandhåndball, som har protestert mot trusepåbudet under konkurransene. Hun mener at det internasjonale håndballforbundet bør bøtelegges for sexisme, og tilbyr seg å betale den ilagte boten.

  Pink skriver om norsk strandhåndball på Twitter
  Foto: Skjermdump fra Twitter
 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

Flere kulturnyheter