Hopp til innhold

Renate Reinsve: – Nå er det ferie!

– Jeg gleder meg veldig til å sette meg ned og forstå hva som har skjedd, og til å ta det litt med ro, sier 33-åringen som akkurat har landet i Norge.

Renate Reinsve

Renate Reinsve på Gardermoen i Oslo.

Foto: NRK

– Nå skal jeg bare sitte ned rolig og ta meg en kopp kaffe.

– Nå er det litt ferie, sier Renate Reinsve som vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle på Filmfestivalen i Cannes i 2021 for sin rolle i Joachim Triers filmkomedie Verdens verste menneske.

I dag landet hun hjemme i Norge.

Renate Reinsve (33) har tatt Cannes med storm og blitt sammenlignet med Natalie Portman. Suksessen kan være starten på en internasjonal karriere.

33-åringen forteller at hun nå har oppnådd drømmerollen sin.

– Å spille i denne filmen er nok, og at den også kom så langt på filmfestivalen i Cannes.

– I tillegg vant en pris for den rollen – det er så stort, sier en smilende skuespillerinne.

Videre skryter hun av manusforfatterne Eskil Vogt og Joachim Trier, og resten av teamet hun har jobbet med. Det er ingen tvil om at hun har hatt det gøy i Cannes denne uken og under innspillingen som har foregått det siste året.

– Jeg har følt meg overveldet hele uken, nå er jeg «beyond»-overveldet.

Den 33 år gamle skuespilleren fra Solbergelva i Drammen har tidligere spilt i serier og filmer som «Best før» med Linn Skåber, «Nesten voksen» med blant andre Jenny Skavlan, og sammen med Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i Oslo, 31. august.

Tre damer står tett ved siden av hverandre

Bilde fra Nesten voksen der hun spilte med blant annet Jenny Skavlan.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«Verdens verste menneske» har en tematisk tilknytning til filmene «Reprise» og «Oslo, 31. august», og disse blir ofte sett på som en slags løs trilogi.

Det er en god avslutning på Joachim Triers Oslo-trilogi, skriver Filmpolitiet som har gitt filmen terningkast 6.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.