Rapper vant Pulitzer-pris

Kendrick Lamar er den første rapperen som vinner den prestisjetunge Pulitzer-prisen for musikk. Han får den for albumet DAMN. Prisen har vært delt ut siden 1943, og har oftest gått til utgivelser i sjangere som klassisk og samtidsmusikk. Om albumet sier Pulitzer-juryen at det formidler kompleksiteten i moderne afro-amerikansk liv, skriver VOX.com.

USA-PULITZER/KENDRICK LAMAR
Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Kulturstrøm

 • Skal spille Quisling i TV-serie

  Anders Baasmo Christiansen er aktuell i tittelrollen i den nye storsatsingen «Quisling» som skal gi seerne innblikk i den tapende siden under andre verdenskrig. Det melder Rushprint , som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. – For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, sier skuespilleren i et intervju i Dagbladet. «Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter. (NTB).

  Anders Baasmo Christiansen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP