Quiz

Kjenner du igjen disse TV-klippene fra NRK-arkivet?

Vi har blåst støv av gammelt gull i NRK-arkivet. Hvor mange av disse TV-videoene drar du kjensel på? (NB: Skru opp volumet!).

 a

1/10 Det blomstrer

Hvem hadde suksess med «Når kastanjene blomstrer i Bygdøy allé» på 1950-tallet?

2/10 Så det skingrer

Radioteateret «Mord for åpen mikrofon» stammer fra 1969. Men hvem er det som synger her før hun kommer med et skrikende utbrudd?

3/10 Vitaminpåfyll

Tusenvis av barn og voksne var møtt frem for å ønske kjøleskipet M/S Mosdale velkommen til Oslo, 10 måneder etter at andre verdenskrig var slutt. De sies at de sang «Når det kommer en båt med bananer». Hvem hadde allerede da sunget låten inn på plate?

4/10 Skremmende søt

Hvem er det som skal få «en nuss» her?

5/10 La det bli farger!

I 1975 gikk NRK over fra svart/hvitt til farger på sine TV-signaler. Men hvem sørget for det (i denne sketsjen, vel å merke)?

6/10 Skjelt ut av hvem?

Hvem er det som kaller Dag Frøland for en «bøtteknott» foran Chat Noir i 1984?

7/10 Dominerende petimeter

I «Borettslaget» 2001 spiller Sidsel Sørlie søsteren til borettslagsleder Roy Narvestad. Hva heter karakteren hennes og hva jobbet hun ellers med i NRK?

8/10 Trøkk 16

Hege Schøyen hadde sitt gjennombrudd som «bokser» i 1986. Hva var hans navn?

9/10 Hvilken karakter?

Aud Schønemann snakker her om en karakter hun spilte på film for 14. gang. Hva er navnet?

10/10 Selvironisk meteorolog

Jahn Teigen spilte flere roller i innslaget «Over til Lillehammer» i «Midt i Smørøyet» i 1992. Men hvem er meteorologen?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Prøv også disse quizene:

Kulturstrøm

  • Slik blir Melodi Grand Prix 2022

    Det blir flere endringer i neste års Melodi Grand Prix. Men nivået er høyere enn noen gang, ifølge MGP-general Stig Karlsen. 10. januar skal alle artistene offentliggjøres og alle låtene slippes til publikum. Showet går av stabelen med første delfinale 15. januar.

  • Stephen Sondheim er død (91)

    Låtskriver, tekstforfatter og komponist Stephen Sondheim er død, melder advokaten hans til The New York Times. Sondheim ble 91 år gammel. Han er kjent for musikaler som «West Side Story «og «Sweeney Todd».

  • Astrid S med plagiatanklage

    Manageren til Astris S, Gilbert Lunde, skriver på Twitter at de er i kontakt med teamet til French Montana, etter at de anklaget ham for plagiat. Manageren skriver: «Jeg kan bekrefte at dette ikke har blitt klarert i forkant, men at vi nå er i kontakt med teamet til French Montana for å finne ut hva som har skjedd, og for å få riktige avtaler på plass».