Hopp til innhold

Quiz: Første gang på TV

De er kjente og kjære nå, men klarer du å kjenne dem igjen fra deres første opptreden på TV?

1/10 Rogaland

Rogaland barneteater
Foto: Anne Kirsten Bakke

Som ung var han med i Rogaland Teaters barneteater, og det var i den forbindelse han dukket opp i «Norge Rundt» i 1987. Du kan ha sett ham i «Offshore» på 90-tallet. Senere er han blitt filmstjerne. Hvem er dette?

2/10 En mann med mange fjes

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så ham første gang som punkeren Ronny i «Halvsju» i 1984. Etter det var han programleder i musikkprogrammet «Panorama» sammen med broren sin, og nå er han mest kjent for å drifte «Norges mest kjente borettslag». Hvem er han?

3/10 Rock 'n' Roll

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Musikeren dukket første gang opp på NRK i «Halvsju» i 1986. Senere har han hatt stor suksess både som vokalist, låtskriver og gitarist i det samme bandet siden 1992.

4/10 Losen

"For ham er vi like"
Foto: Videograbbet / NRK

Denne karen var første gang å se på NRK i programmet «For ham er vi like» i 1976. Han er senere blitt en av Norges mest folkekjære artister. Noen kjenner ham også som «Losen» i radioprogrammet «Radioresepsjonen». Hvem er det?

5/10 Gøyal dame

"Den vanskelige lørdagen"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun er en norsk komiker og skuespiller, kjent fra TV2-seriene «Torsdag kveld fra Nydalen», «En god nummer to» og «Nårje». Hvem er hun?

6/10 «Klart jeg er inspirert av fransk film. Hvem er ikke det?»

"På kino"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hans første spillefilm var «Reprise» som var Norges Oscar-kandidat i 2006. Hvem er denne karen?

7/10 Danser og programleder

Fellesrommet

Hun debuterte på NRK i miniserien «Fellesrommet» i 1985. Senere ble hun en profilert programleder i NRK. Hva heter hun?

8/10 Fant kjærligheten på TV

U
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun dukket opp i «U» i 2000, og har siden arbeidet som komiker i ulike kanaler. Hun møtte dessuten mannen sin i et NRK-program der hun søkte kjæreste. Hvem er hun?

9/10 Sanger, forfatter og programleder

Midt i Smørøyet

Denne programlederen startet sin karriere i ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet» i 1990. Hun har siden også jobbet i «Dagsrevyen» som reporter. Hvem er det?

10/10 Hun vet om en gammel ...

Firklang
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så henne første gang på NRK i programmet «Firklang» i 1965. Senere har hun både deltatt i og ledet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Hva heter hun?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.