Hopp til innhold

Quiz: Første gang på TV

De er kjente og kjære nå, men klarer du å kjenne dem igjen fra deres første opptreden på TV?

1/10 Rogaland

Rogaland barneteater
Foto: Anne Kirsten Bakke

Som ung var han med i Rogaland Teaters barneteater, og det var i den forbindelse han dukket opp i «Norge Rundt» i 1987. Du kan ha sett ham i «Offshore» på 90-tallet. Senere er han blitt filmstjerne. Hvem er dette?

2/10 En mann med mange fjes

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så ham første gang som punkeren Ronny i «Halvsju» i 1984. Etter det var han programleder i musikkprogrammet «Panorama» sammen med broren sin, og nå er han mest kjent for å drifte «Norges mest kjente borettslag». Hvem er han?

3/10 Rock 'n' Roll

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Musikeren dukket første gang opp på NRK i «Halvsju» i 1986. Senere har han hatt stor suksess både som vokalist, låtskriver og gitarist i det samme bandet siden 1992.

4/10 Losen

"For ham er vi like"
Foto: Videograbbet / NRK

Denne karen var første gang å se på NRK i programmet «For ham er vi like» i 1976. Han er senere blitt en av Norges mest folkekjære artister. Noen kjenner ham også som «Losen» i radioprogrammet «Radioresepsjonen». Hvem er det?

5/10 Gøyal dame

"Den vanskelige lørdagen"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun er en norsk komiker og skuespiller, kjent fra TV2-seriene «Torsdag kveld fra Nydalen», «En god nummer to» og «Nårje». Hvem er hun?

6/10 «Klart jeg er inspirert av fransk film. Hvem er ikke det?»

"På kino"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hans første spillefilm var «Reprise» som var Norges Oscar-kandidat i 2006. Hvem er denne karen?

7/10 Danser og programleder

Fellesrommet

Hun debuterte på NRK i miniserien «Fellesrommet» i 1985. Senere ble hun en profilert programleder i NRK. Hva heter hun?

8/10 Fant kjærligheten på TV

U
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun dukket opp i «U» i 2000, og har siden arbeidet som komiker i ulike kanaler. Hun møtte dessuten mannen sin i et NRK-program der hun søkte kjæreste. Hvem er hun?

9/10 Sanger, forfatter og programleder

Midt i Smørøyet

Denne programlederen startet sin karriere i ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet» i 1990. Hun har siden også jobbet i «Dagsrevyen» som reporter. Hvem er det?

10/10 Hun vet om en gammel ...

Firklang
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så henne første gang på NRK i programmet «Firklang» i 1965. Senere har hun både deltatt i og ledet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Hva heter hun?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.