Hopp til innhold

Quiz: Første gang på TV

De er kjente og kjære nå, men klarer du å kjenne dem igjen fra deres første opptreden på TV?

1/10 Rogaland

Rogaland barneteater
Foto: Anne Kirsten Bakke

Som ung var han med i Rogaland Teaters barneteater, og det var i den forbindelse han dukket opp i «Norge Rundt» i 1987. Du kan ha sett ham i «Offshore» på 90-tallet. Senere er han blitt filmstjerne. Hvem er dette?

2/10 En mann med mange fjes

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så ham første gang som punkeren Ronny i «Halvsju» i 1984. Etter det var han programleder i musikkprogrammet «Panorama» sammen med broren sin, og nå er han mest kjent for å drifte «Norges mest kjente borettslag». Hvem er han?

3/10 Rock 'n' Roll

Halvsju
Foto: Anne Kirsten Bakke

Musikeren dukket første gang opp på NRK i «Halvsju» i 1986. Senere har han hatt stor suksess både som vokalist, låtskriver og gitarist i det samme bandet siden 1992.

4/10 Losen

"For ham er vi like"
Foto: Videograbbet / NRK

Denne karen var første gang å se på NRK i programmet «For ham er vi like» i 1976. Han er senere blitt en av Norges mest folkekjære artister. Noen kjenner ham også som «Losen» i radioprogrammet «Radioresepsjonen». Hvem er det?

5/10 Gøyal dame

"Den vanskelige lørdagen"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun er en norsk komiker og skuespiller, kjent fra TV2-seriene «Torsdag kveld fra Nydalen», «En god nummer to» og «Nårje». Hvem er hun?

6/10 «Klart jeg er inspirert av fransk film. Hvem er ikke det?»

"På kino"
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hans første spillefilm var «Reprise» som var Norges Oscar-kandidat i 2006. Hvem er denne karen?

7/10 Danser og programleder

Fellesrommet

Hun debuterte på NRK i miniserien «Fellesrommet» i 1985. Senere ble hun en profilert programleder i NRK. Hva heter hun?

8/10 Fant kjærligheten på TV

U
Foto: Anne Kirsten Bakke

Hun dukket opp i «U» i 2000, og har siden arbeidet som komiker i ulike kanaler. Hun møtte dessuten mannen sin i et NRK-program der hun søkte kjæreste. Hvem er hun?

9/10 Sanger, forfatter og programleder

Midt i Smørøyet

Denne programlederen startet sin karriere i ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet» i 1990. Hun har siden også jobbet i «Dagsrevyen» som reporter. Hvem er det?

10/10 Hun vet om en gammel ...

Firklang
Foto: Anne Kirsten Bakke

Vi så henne første gang på NRK i programmet «Firklang» i 1965. Senere har hun både deltatt i og ledet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Hva heter hun?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter