Hva vet du om Jan Erik Vold?

Forfatteren, lyrikeren og kulturløfteren Jan Erik Vold fyller 70 år i dag! Del et kakestykke med ham og ta vår fødselsdagsquiz. Hva vet du poeten?

Jan Erik Vold, 22.11.2006. Under landsering av Ragnar Volds bok
Foto: Morten Holm / Scanpix

Marsipankake
Foto: Hilde Ljøen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tilbake til START QUIZ

Les mer om Jan Erik Vold 70 år HER

Del dine opplevelser av Volds poesi HER

Beste dikt av Jan Erik Vold ble kåret på dagen hans Diktafon (podcast)

Følg NRKbok om J.E. Volds poesi på Twitter

Litteraturhuset

Radiofest for Jan Erik Vold, Litteraturhuset, Oslo, torsdag 22. Oktober, kl. 20.00. Åpent for publikum

Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

Poeten hylles i alle kanaler

Bli med på festen!

På Litteraturhuset i Oslo, torsdag 22. oktober, holder NRK P2 i samarbeid med Litteraturhuset festforestilling for Jan Erik Vold, 70 år. Blant gjestene på scenen er Ravi, Anne Marie Ottersen, Einar Økland og Johan Harstad, foruten Jan Erik Vold selv.

Arr. Litteraturhuset og NRK P2 Dørene åpner 19.30

Tilbake til LITTERATUR

Jan Erik Vold intervjues av NRK, 16.10.09

Jan Erik Vold intervjues av NRK. Åpning av utstilling hos Gyldendal Forlag, Oslo, 16.10.2009.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP