NRK Meny
Normal

Queen danket ut Beatles

Queen danket ut Beatles og ble kåret til det største britiske bandet gjennom alle tider.

Freddie Mercury - Queen
Foto: Coutausse / AFP

The Beatles - frimerke
Foto: HO / REUTERS

Dette skjedde i en avstemning på BBC Radio.

400 flere

Queen kapret 400 flere stemmer enn Beatles da mer enn 20.000 lyttere fikk valget mellom fem band å stemme fram.

De øvrige var The Rolling Stones, som kom på tredje, fulgt av Oasis og på femteplass Take That. De fem hadde igjen toppet en liste med tusenvis av nominasjoner.

Inspirerte tenåringsfavoritter

Hver gruppe ble bedømt ut fra låtskriving, tekster, liveopptreden, originalitet og scenetekke.

En talsmann for BBC sa at stemmeutslaget for Queen fikk seg en kraftig opptur da tenåringsfavorittene i popgruppen McFly sa de var blitt inspirert av Queen - som hadde en serie topplåter på 70-, 80- og 90-tallet.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP