Hopp til innhold

Program for Berlin

Mangfoldige Berlin trenger vi mer enn fem dager på. Men vi gir deg historisk overblikk og besøker det vi mener er byens viktigste kunst- og kulturattraksjoner.

Kuppelen i Berliner Dom.

Kuppelen i Berliner Dom.

Foto: Nina Skurtveit / NRK

Første gruppe (t/r Oslo 26. - 30. september) og andre gruppe (t/r Bergen 3. - 7. oktober 2011) har likt program fra dag til dag:

Dag 1 - mandag 26.9. og 3.10.

Gruppe 1: 26. september Fly fra Oslo til Berlin kl 09.25 – 11.00 (DY1102).
Gruppe 2: 3. oktober Fly fra Bergen til Berlin kl 10.15 – 12.15 (DY1160).

Buss med lokalguide henter oss fra flyplassen til hotellet der vi spiser felles lunsj før vi starter ettermiddagens utforsking av byen:

Buss tar oss til Vest-Berlin der vi besøker Käthe Kollwitz Museum i Fasanenstrasse. Det ligger ved siden av Jüdisches Gemeindehaus. Bussen kjører videre via Kaiser Wilhelm Gedächtniskirke - Tiergarten – Siegessäule – Schloss Bellevue – Haus der Kulturen der Welt.

Felles velkomstmiddag på restaurant rett ved vårt hotell.

Dag 2 - tirsdag 27.9. og 4.10.

Kl. 9.00 Vi spaserer til Museums-øya (Museumsinsel) der museene ligger på rad og rekke. Først besøker vi den røde salen i Altes Museum. Rett ved siden av tar vi den vakre Nefertiti i øyesyn i Neues Museum, før vi avslutter formiddagen i Alte Nationalgalerie.

Felleslunsjen legger vi til Pergamonmuseet

Vi starter neste "økt" i Pergamonmuseet med å bestige det berømte alteret. Deretter inntar vi Bode Museum og Kupfergraben. Vi avrunder ettermiddagen i Berliner Dom ved Lustgarten. De har begge sine interessante historier.

Middag på egenhånd

Dag 3 - onsdag 28.9. og 5.10.

Kl. 9.00 starter vår vandring mot Unter den Linden med tilliggende "herligheter" som Brandenburger Tor - Bebelsplatz – Staatsoper – St. Hedwigskirche – Friedrichwerdersche Kirche – Neue Wache – Pariser Platz – Kunstakademiet mm. Vi stikker innom Deutsche Guggenheim på Unter den Linden.

Felles lunsj

Vandring fortsetter til Gendarmenmarkt med Konzerthaus – Deutscher Dom -Französischer Dom - Friedrichpassasjen – mer Friedrichstrasse. Buss fra Französischer Dom til Jüdisches Museum med grundig omvisning. Busstransport for dem som ikke vil gå de ca 3,8 km tilbake til hotellet.

Middag på egenhånd

Dag 4 - torsdag 29.9. og 6.10.

Kl 09.30 Buss fra hotellet til Hamburger Bahnhof som nå er museum for moderne kunst.

Felles lunsj

På vei til eller fra lunsjrestauranten passerer vi de nordiske ambassadene og ser også Potzdamer Platz og Sony-bygget før vi settes av ved Kulturforum nær Philharmonie-bygget. Deretter besøker vi Neue Nationalgalerie og Gemäldegalerie før vi fortsetter vår vandring øverst på Unter den Linden – Marx Engels Forum – Heilige Geist Kapelle – Nicolaiviertel - Nicolaikirche - Knoblauchhaus – Ephraimpalast – Rotes Rathaus og Marienkirche.

Felles avskjedsmiddag

Dag 5 - fredag 30.9. og 7.10.

Utsjekking og transport fra hotellet til flyplassen Berlin Schönefeld:
Gruppe 1: fly fra Berlin til Oslo 30. sept. kl 11.30 – 13.05 (DY1103).
Gruppe 2: fly fra Berlin til Bergen 7. okt. kl 12.45 – 14.45 (DY1161).

OBS. Med forbehold om justeringer i programmet!

Kulturstrøm

  • 1,6 millioner på Madonna-konsert

    – Dette stedet er magisk, sa Madonna på Copacabana-stranda i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro lørdag kveld.

    Ifølge Deadline er pulikumstallet anslått til 1,6 millioner mennesker.

    Giga-gratiskonserten markerte avslutningen på hennes «Celebration Tour». Første konsert var i London i oktober i fjor.

    Den 65-årige superstjernen startet ballet med «Nothing Really Matters» fra 1998. Dette er første gang «dronningen av pop» har en retrospektiv turné, og hun framfører låter fra karrieren på mer enn fire tiår.

    – Her er vi på det vakreste stedet i verden, sa Madonna og viste til utsikten mot havet, fjellene og Kristusstatuen på en av byens høyder.

    (NTB)

    Madonna avsluttet turneen i Rio de Janeiro lørdag.
    Foto: AP
  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.