Hopp til innhold

Program 8

Rekorden på ACR blir pulverisert, og et annet sted i Nord-Norge, nærmere bestemt Lofoten, tester Jan Erik og Rolf Kåre Triumph og Harley-Davidson.

Jan Erik Larssen
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Se hele programmet i Nett-TV

Autofil Edition - Love Boat

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Denne sesongen har du sett Ivar Åsland i aksjon på Marits Domingo , Lisas skuter og Cathrines Opel Corsa.

Nå er tiden inne for at han går over båten vår med en stødig hånd. Det blir fisker, himmel og hav. Rett og slett alt som hører hjemme på en båt.

Samtidig får også Custom Cars-gutta en lakkjobb. Utenbordsmotoren vår må jo nesten stå i stil med resten av båten, og Jan Erik blir forsikra seg om at det ikke er noe problem å lakkere en motor.

Se innslaget i Nett-TV.

Capelli Tempest RIB - 300 hk Suzuki

Jan Erik Larssen
Foto: Tor Bergebakken / NRK

4-liters V6er med 300 hester høres ut som det hører hjemme i en heftig sportsbil, men det har altså Suzuki klart å få plass i en stillegående utenbordsmotor.

En utenbordsmotor er mye mer kompakt enn tilsvarende innenbords, og er som følge av det også mye mer holdbar. Så, om du ikke skal ha diesel kan du absolutt ta en titt på Suzukis kraftpakke, selv om du antageligvis klarer deg med lillebroren på 250 hester.

Se innslaget i Nett-TV.

MC-tur i Lofoten

Jan Erik på motorsykkel
Foto: Tor Bergebakken / NRK

I forrige uke sendte vi første del av vår MC-tur i Lofoten. Da kjørte vi Honda og Ducati, denne uken kjører Jan Erik og Rolf Kåre en ny rute med Triumph Tiger og Harley-Davidson Dyna Glider.

Det er snakk om to flotte sykler, men gutta blir ikke helt enig om hvilken de liker best. Og det er kanskje like greit, for da unngår vi voldsomme krangler om hvem som skal kjøre hvilken sykkel.

Se innslaget i Nett-TV.

Audi R8

Audi R8
Foto: Audi / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Autofil har vært på ACR og testet mange biler, men ingen så raske som denne. Autofil R8 knuser rett og slett alle andre tider vi har satt, og det med hele 5 sekunder!

Tommy får stjerner i øya, og konkluderer med at det er en av de fem beste bilene han har prøvd i Autofils historie.

- Med R8 har Audi endelig laget en sportsbil de kan være stolte av.

Se her hvis du vil se hvilke biler som innehar de fire andre plassene på lista hans.

Så, da vet du hva du kan gjøre hvis du tilfeldigvis skulle ha gjemt 1,8 millioner kroner i madrassen.

Se innslaget i Nett-TV.

Kulturstrøm

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters