Hopp til innhold

Prisdryss for komiserien «Schitt’s Creek»

«Schitt’s Creek» vant alle komiserie-prisene, «Succession» tok med seg fire gjeve priser og «Watchmen» gikk til topps med 11 priser totalt.

2020 Primetime Emmy Awards

Catherine O'Hara vant beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie for rollen i «Schitt’s Creek».

Foto: AP

Komiserien «Schitt’s Creek» er den store vinneren på prisutdelingen. Cathrine O'Hara fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie, mens Eugene Levy fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for rollen i «Schitt’s Creek».

For beste manus i en komiserie var det Eugene Levys sønn, Daniel Levy som tok med seg prisen.

Deretter gikk prisen for beste birolle til Daniel Levy og Annie Murphy, før Daniel Levy vant sin tredje pris – beste regi i en komiserie.

«Schitt’s Creek» vant også prisen for beste komiserie.

HBO dominerte

HBO avsluttet Emmy-utdelingen med 30 seire, sammenlignet med Netflixs 21.

Det var HBO-serien Watchmen som hadde flest nominasjoner til Emmy-priser (26).

Watchmen

Superheltserien «Watchmen» fikk Emmy for beste miniserie.

Foto: Mark Hill / AP

Serien vant 11 priser, inkludert beste miniserie, Regina King vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en miniserie og beste mannlige birolle for en miniserie gikk til Yahya Abdul-Mateen II.

Digital prisutdeling

Under den første Emmy-utdelingen etter koronautbruddet er det ingen røde løpere, kjolespørsmål eller stappfulle saler med stivpyntede filmstjerner.

Under årets prisutdeling blir flere av de nominerte filmet direkte fra sine egne hjem, hvor de kommuniserer med kveldens vert Jimmy Kimmel og hans prisutdelere.

Host Jimmy Kimmel

Kveldens vert Jimmy Kimmel åpnet årets Emmy-utdeling med et stikk mot USAs president Donald Trump.

Foto: AP

Kimmel var rask på å kommentere de uvanlige omstendighetene under årets utdeling. Han lot heller ikke muligheten til å spøke med pandemien gå fra seg.

– Du vet hva de sier. Du kan ikke ha et virus uten en vert.

Kimmel kom også med et stikk mot den amerikanske presidenten fra scenen.

– Selvsagt er jeg her alene. Dette er ikke et valgmøte for «Make America Great Again».

"Succession" Emmy Awards 2020

«Succession» vant beste drama under årets Emmy Awards.

Foto: AP

Tilsendt hjemmekontor-kit

De nominerte fikk tilsendt en forundringspakke fra produsentene for å sikre at sendingen gikk som smurt. Den inneholdt lys, mikofon, laptop og kamera.

Produsenten av showet oppfordret de nominerte til å kle seg som de vil, og gjerne vise fram barn og kjæledyr hjemme i stua når prisene skulle deles ut.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.