Hopp til innhold

Pris til Democratic Voice of Burma

Radio- og tv-stasjonen får årets Ossietzkypris av Norsk PEN.

Democratic Voice of Burma

HOLDER TIL I OSLO: Democratic Voice of Burma.

Foto: SCANPIX NORWAY / REUTERS

Prisen deles ut til en person eller institusjon som over noe tid, eller i forbindelse med en spesiell sak eller hendelse, har gjort en særlig innsats for å forsvare ytringsfriheten.

Enstemmig vedtatt

Tildelingen ble enstemmig vedtatt av styret i Norsk PEN som er en del av PEN, verdens største skribent- og ytringsorganisasjon. Styreleder Anders Heger begrunner i en pressemelding tildelingen med at ”Democratic Voice of Burma viser hvilken enorm betydning det frie ord og dets utøvere kan ha i et lands skjebnetimer”.

Democratic Voice of Burma (DVB) er en ikke-kommersiell radio- og tv-stasjon, lokalisert i Oslo. Av stasjonens 100 medarbeidere, jobber 15 i Norge. I Burma har stasjonen rundt 50 medarbeidere som bringer informasjon ut av landet.

Demonstrasjoner i Burma

I BURMA: Munkene ledet an i demonstrasjonene.

Foto: Democratic Voice of Burma / AP

Stasjonen har vært en sentral informasjonskilde for internasjonale medier under den siste to måneders mye omtalte opptøyer i Burma. Demonstrasjoner for bedre levekår og politiske rettigheter ble hardt slått ned på av myndighetene. Spesielt hardt rammet ble landets respekterte buddhistmunker, som ledet an i protestmarsjene. I mange tilfeller var DVB eneste informasjonsleverandør.

DVB ble startet av studenter og flyktninger som måtte forlate Burma etter opprøret i 1988.

Les mer om konflikten i Burma: I kamp for frihet

Kulturstrøm